Hamsi ve Fındığın Bir Araya Geldiği Lezzet: Ham-fi Tostu - Son Dakika
Yerel

Hamsi ve Fındığın Bir Araya Geldiği Lezzet: Ham-fi Tostu

Hamsi ve Fındığın Bir Araya Geldiği Lezzet: Ham-fi Tostu

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir esnaf, öğrencilerin sağlıksız beslendiği düşüncesinden yola çıkarak hamsi ve fındığı bir araya getirerek tost yaptı.

14.10.2014 11:09  Güncelleme: 12:29

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 10 yıldır aperatif yiyecek sektöründe faaliyet gösteren Uğur Tenekeci'nin (44), öğrencilerin sağlıksız beslendiği yönündeki düşüncesinden yola çıkarak hamsi ve fındık kullanarak yaptığı tost yoğun ilgi görüyor.

Tenekeci, öğrencilerin sağlıksız beslendiğini düşündüğünü belirterek, "Müşterilerimin büyük çoğunluğunu öğrenciler oluşturuyor. Onlara sağlıklı ve ekonomik bir ürün sunmak amacıyla yola çıktım. Bunun yanında yöresel olsun istedim. Akçakoca denince insanın aklına gelen ilk şey fındıktır. Fındıktan yalnız başına tost olmayacağını düşündüm. Akçakoca denince akla ikinci olarak deniz, deniz deyince de balık, dolayısıyla da hamsi akla gelir. Hamsiyi ve fındığı bir araya getirip, yaptığım işe uyarlamak istedim" şeklinde konuştu.

TOSTTA BALIK KOKUSU YOK

İlk başlarda 5 malzemeyle yaptığı tosttaki ürün sayısını 22'ye çıkardığını dile getiren Tenekeci, "Tostumuzun en büyük özelliği kokusunun olmamasıdır. Balık yiyorsunuz neticede ama koku yok. Ne yiyen ne de karşısındaki rahatsız oluyor. O yüzden gönül ferahlığı ile yiyebilirsiniz" dedi.

HAMSİ VE KAŞAR TOSTTA BULUŞTU

Tostun içinde kullanılan malzeme ve baharatların günlük hayatta tüketilmesi gereken sağlığa yararlı ürünler olduğunu aktaran Tenekeci, şunları söyledi:


"Nar ekşisinden tutun da kuş üzümüne, salatalık turşusundan tutun da biber salçasına kadar... Kaşarı ve hamsiyi bir araya getirdik. Tostu yerken acı, tatlı ve ekşi, üç lezzeti de bir anda tadabiliyorsunuz. Kış mevsiminde öğrencilere, yaz mevsiminde ise gelen yabancı turistlere hizmet vermeye çalışıyoruz. İsteğe göre 6-7 çeşit ekmekten tostu yapabiliyoruz. Tostun hazırlanış süresi 5-6 dakika civarındadır. Öğrencilere yönelik bir şeyler yapmak istedik, fiyatı da ekonomik tuttuk. 3,5 ve 5 liralık iki tane fiyat seçeneğimiz vardır."

BİR TOSTUN İÇİNDE 20 HAMSİ VAR

Tenekeci, ayrıca tostun içinde diğer malzemelerden hariç ortalama 12 ila 20 arasında hamsinin bulunduğunu da sözlerine ekleyerek, "Bugün bir restoranda yiyeceğiniz bir porsiyon hamsiye eş değer hamsi vardır içinde. Zaten tostu elinize aldığınızda ağırlığından anlaşılıyor" ifadesini kullandı.

Öğrenci Orhan Gündüz, Karadenizli olduğu için, içerisinde hamsi olan bu tostu beğendiğini, ilçe merkezine her geldiğinde yediğini söyledi. Sercan Taş ise, arkadaşı için yaptırdığı tostun tadına baktıktan sonra tostun hepsini yediğini anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hamsi ve Fındığın Bir Araya Geldiği Lezzet: Ham-fi Tostu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement