Harakani Hazretleri'nin Türbesine Ziyaretçi İlgisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Harakani Hazretleri'nin Türbesine Ziyaretçi İlgisi

Harakani Hazretleri\'nin Türbesine Ziyaretçi İlgisi

Anadolu topraklarında İslam dininin yayılmasında büyük rol oynayan Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin Kars'taki türbesi, ramazan ayı dolayısıyla ziyaretçi akınına uğruyor.

01.07.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu topraklarında İslam dininin yayılmasında büyük rol oynayan Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin Kars'taki türbesi, ramazan ayı dolayısıyla ziyaretçi akınına uğruyor.

Kaleiçi mahallesinde Evliya Camisi'nin bitişiğinde bulunan türbeyi ziyarete gelenler, burada bir süre dua ederek, Kur'an-ı Kerim okuyor.

Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Selim Uzkur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harakani Hazretleri'nin Miladi 1023 yılında Anadolu'nun manevi iklimi sağlamak üzere Horasan'ın Rey şehrine bağlı Harakan köyünden bazı derviş ve alperenlerle beraber Kars'a geldiğini söyledi.

Anadolu'ya gelişinin Selçuklu Sultanı Çağrı Bey'in Kafkasya seferine denk geldiğini ifade eden Uzkur, "Harakani Hazretleri,1023 yılında Kars'a geliyor ve hizmet alanı olarak bu alanı seçiyor. Böylece fütüvvet ahlakını yayarak Anadolu'da Selçuklu Devleti'nin kurulmasına ve Anadolu fütüvvetinin yayılmasına, İslam'ın güzel ahlakının ve İslam dininin Anadolu'da yayılmasına ve gönüllere ulaşmasına vesile oluyor" dedi.

Uzkur, türbenin ziyaretçi sayısının ramazan ayı dolayısıyla daha da arttığına dikkati çekerek, buranın bir gönül kapısı olduğunu belirtti.

Vakıf olarak Harakani Hazretleri'nin kültürünü yaymaya çalıştıklarına değinen Uzkur, "Harakani'nin 'Her kim bu kapıya gelirse ekmeğini veriniz, inancını sormayınız. Zira Allah katında ruh taşıyan herkes Ebu'l Hasan'ın sofrasında ekmek yemeye layıktır' sözü var. Biz de bu söze uygun olarak hareket ediyoruz. Türbeye dünyanın her tarafından ziyaretçi geliyor. Burası bütün gönüllere açık bir kapı. İnsanlar buraya geliyorlar. Manen Harakani'nin ruhaniyetinden feyiz, muhabbet ve ilim alıyorlar" diye konuştu. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Harakani Hazretleri'nin Türbesine Ziyaretçi İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement