Harran Belediyesi'nin Entegre Vektör Mücadelesi Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Harran Belediyesi'nin Entegre Vektör Mücadelesi Devam Ediyor

Harran Belediyesi\'nin Entegre Vektör Mücadelesi Devam Ediyor

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde belediye ekipleri, sinek, böcek ve haşerelerle mücadeleyi bilimsel veriler ışığında yürütüyor.

30.12.2015 15:42

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde belediye ekipleri, sinek, böcek ve haşerelerle mücadeleyi bilimsel veriler ışığında yürütüyor.

Harran Belediyesi'nin entegre vektör mücadelesi kapsamında, vektör canlıların yaşam döngüleri dikkate alınarak belediye sınırları içerisinde bilimsel veriler ışığında çalışmaları devam ediyor. Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Harran bölgemizde iklimin sıcak ve kurak olması nedeniyle özellikle sivrisinekte üremenin devam etmesi, buna bağlı olarak popülasyon yükselmesini engellemek maksadıyla ilçe merkezinde sivrisinek üreme kaynak yerleri olan yapay su birikintileri, yağmur su kollektörleri, logarlar ve dere yatakları olmak üzere bütün üreme yerlerinde kongranür kullanıyoruz. Uygulama alanına göre farklı etken madde ve farklı formülasyonlar kullanılarak ilaçlamamız devam etmektedir. Ergin mücadelesi, dönemsel olarak en önemli mücadelelerden biri olarak devam etmektedir. Bu mücadele kapsamında bir sivrisinekten 6, jenerasyondan 16 milyar dişi sivrisinek ürediği düşünülürse kış mücadelesinde bir sivrisinek öldürerek yazın bu popülasyon azalacaktır. Harran Belediyesi olarak koruyucu hekimlik aşamasında entegre vektör mücadelesi devam edecektir" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harran Belediyesi'nin Entegre Vektör Mücadelesi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement