Harran'da Tarihe Çıkan Yollar Parke İle Örülüyor - Son Dakika
Güncel

Harran'da Tarihe Çıkan Yollar Parke İle Örülüyor

Harran\'da Tarihe Çıkan Yollar Parke İle Örülüyor

Şanlıurfa'nın tarihi Harran ilçesinde turistik bölgelere giden yollar, parke taşı ile döşeniyor.

03.02.2016 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın açık hava müzesi niteliğindeki ilçesi Harran'da, belediyenin, kenti modern bir görünüme kavuşturmak amacıyla başlattığı parke çalışmaları devam ediyor.

Harran'da kış koşullarına rağmen sürdürülen parke döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, "Harran'da ayaklara kışın çamur, yazın da toz değmemesini hedefliyoruz" dedi. Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, kümbet evleri, dünyanın ilk İslam üniversitesinin kalıntıları, surları, iç kalesi, türbeleriyle bir açık hava müzesinden farksız olan Harran'ı, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlere layık bir kent görünümüne dönüştürmeye başladıklarını söyledi. Harran'ın yılda bir milyona yakın turist ağırladığını kaydeden Özyavuz,"Görev süremiz içinde Harran'da eskiye göre gözle görülür bir gelişme sağladık. Kamu kurumlarımızın da desteğiyle tarihi mekanları restore ederek işlerlik kazandırdık. Harran'ın büyük eksiği olan yeşil bitki örtüsü oluşturmak için ağaçlandırma ve park çalışmalarına ağırlık verdik. Kümbet Otel'i hizmete açarak turizme kazandırdık" diye konuştu.

'PARKE SEÇİMİ DOĞRU KARAR'

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, yaptıkları çalışmalarla sur içinin ve kale çevresinin tarihi dokusunun yeniden ortaya çıkartıldığını kaydetti. Özyavuz, "Harran'ımızın tarihi dokusunu birbirine bağlayan yollarımızın da özenli olması gerekiyor. Bu nedenle Harran'da asfalt yerine parke yolların parke taştan yapılması hem sağlamlık hem de yöreye uygunluk açısından daha doğru bir karardı. Parke yollarımız tamamlandığında, Harran'ın güzelliği daha net biçimde ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

TURİZM AÇISINDAN DA ÖNEMLİ

Özyavuz, Harran Sanayi Sitesi'ndeki yol çalışmasının tamamlandığını, resmi kurumların yolları ile çarşı içindeki çalışmaların ise bitmek üzere olduğunu kaydetti. Mehmet Özyavuz, amaçlarının Harran'da yürüyen insanların ayaklarına kışın çamur yazın da toz değmemesini sağlamak olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Dünya mirasını taşıyan bir ilçede, yolların bakımsız olması kabul edilemez. Gelecekte turist sayısını artırmak ve Harran'ı dünya kültürel miras listesinde daha güçlü biçimde yer almasını istiyorsak, yollarımız da rahat ulaşılabilir olmalı. Biz de bunu sağlamak için çalışıyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Harran'da Tarihe Çıkan Yollar Parke İle Örülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement