Harran Sorunlarından Kurtulup, Modern Bir Şehir Oluyor - Son Dakika
Yerel

Harran Sorunlarından Kurtulup, Modern Bir Şehir Oluyor

Harran Sorunlarından Kurtulup, Modern Bir Şehir Oluyor

Sahip olduğu tarihi ve kültürel dokusuyla bir açık hava müzesini aratmayan Şanlıurfa’nın Harran İlçesi, yeni yatırımlarla sorunlarından arınıp modern bir kent kimliğine dönüşüyor.

15.12.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahip olduğu tarihi ve kültürel dokusuyla bir açık hava müzesini aratmayan Şanlıurfa'nın Harran İlçesi, yeni yatırımlarla sorunlarından arınıp modern bir kent kimliğine dönüşüyor.

Kısıtlı imkanlara rağmen yerel kaynaklar ile kamu kaynaklarını koordineli biçimde harekete geçirdiklerini belirten Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, "İlçeye büyük bir dönüşüm yaşatıyoruz. Harran'ı adeta yeniden inşa ediyoruz." dedi.

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, ilçenin kent merkezi ile köylerle bağlantısı sağlayan yolların asfalt ve iyileştirme çalışmasını sürdürdüklerini, su ve elektrik konusundaki alt yapı eksiklerini gidermeye çalıştıklarını söyledi. Harran'ın sadece altyapı eksiklerini gidererek değil spor tesisleri, otelleri ve sosyal donatı alanlarıyla yeniden hayat bulan modern bir ilçe olacağını kaydeden Özyavuz, "Hakımızın yıllardır susadığı hizmetleri vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Gücümüz yettiği kadar tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Gücümüzün yetmediği yerde ise kamudan destek alabileceğimiz tüm kapıları sonuna kadar zorluyoruz. Her şey Harran'ın modern ve yaşanılır bir kent olması için" diye konuştu.

"MODERN OTOGAR, BÜYÜK BİR CAMİ"

Harran'ın en büyük sorunlarından olan imar planı çalışmalarında sona gelindiğini vurgulayan Başkan Mehmet Özyavuz, kente modern bir otogar ve büyük bir cami için de kolları sıvadıklarını kaydetti. Özyavuz, "Harran'a modern bir otogar kazandıracağız. Ayrıca ilçeye, önemli bir eser niteliğinde büyük bir camı kazandıracağız. Spor ve fitness salonlarımız, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar, gençlik spor merkezlerimizle, her yaştan Harranlının ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir şehir meydana getirmek için çalışıyoruz." İfadelerini kullandı.

"HARRAN'IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK"

Özyavuz, turizm açısından bölgenin gözbebeği halinde bulunan kenti, yapılacak hizmetlerle de daha fazla tercih edilecek yerler arasındaki yerini sağlamlaştıracaklarını kaydetti. Özyavuz, "Kümbet evleri, dünyanın en eski üniversitesi, birçok medeniyetin izlerini taşıyan kalıntıları, tarihi mabetleriyle paha biçilmez turizm değerine sahip olan Harran, kent anlamında da değerlenecektir. Birkaç yıl içinde Harran'ın çehresinin tamamen değiştiğini, modernleştiğini, sorunlarından kurtulup, yeşili ve sosyal alanları bol bir kent haline geldiğini göreceğiz" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harran Sorunlarından Kurtulup, Modern Bir Şehir Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement