Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası - Son Dakika
Güncel

Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümüne ilişkin görülen davanın 6 Nisan'daki duruşmasında, adliye bahçesinde oturma eylemi yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 15 kişi hakkında, sekizer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

29.06.2015 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümüne ilişkin görülen davanın 6 Nisan'daki duruşmasında, adliye bahçesinde oturma eylemi yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 15 kişi hakkında, sekizer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Maltepe Gülsuyu'nda 29 Eylül 2013 tarihinde terör örgütü DHKP/C üyeleri ile uyuşturucu madde satıcıları arasında çıkan olaylarda Hasan Ferit Gedik'in silahla vurularak öldürüldüğü hatırlatıldı.

Bu olaya ilişkin Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamanın devam ettiği aktarılan iddianamede, terör örgütü DHKP/C'nin internet ve sosyal medya üzerinden yayın yapan organlarının, davanın 6 Nisan'daki duruşmasına katılım için çağrı yaptığı kaydedildi.

İddianamede, bu durumdan haberdar olan kolluk güçlerinin gerekli güvenlik tedbirlerini aldığına işaret edilerek, suç tarihinde şüphelilerin bir grup halinde gelerek adliye bahçesinde toplanmaya başladıkları belirtildi.

Buna rağmen şüphelilerin adalet sarayı bahçesinin giriş kapısında oturma eylemi yapacaklarını ifade ederek örgütsel içerikli sloganlar atmaya başladıkları kaydedilen iddianamede, bunun üzerine şüphelilerin buradan uzaklaştırıldıkları anlatıldı.

İddianamede, şüphelilerin adalet sarayının bahçe kapısı önünde tekrar toplanarak oturma eylemi yaptıkları ve slogan atmaya devam ettikleri bilgisi verilerek, emniyet güçlerinin de şüphelilere dağılmalarını, aksi halde zor kullanılacağı yönünde uyarıda bulunduğuna dikkat çekildi.

Şüphelilerin uyarıya rağmen dağılmadıklarının altı çizilen iddianamede, bu şüphelilerin görevli polis memurlarına direnmeleri üzerine de orantılı güç kullanılarak gözaltına alındıkları bildirildi.

İddianamede, şüphelilerden A.G, G.Y, K.B ve Y.B.A'nın üzerinde yapılan aramalarda, kartvizit şeklinde 2015 yılı "halk cephesi" takviminin çıktığı, bu kartvizitin ön yüzünde ise "halk cephesi" ibareli, yüzünü terör örgütü DHKP/C'nin simgelerinden olan kırmızı bez ile kapatan, elinde sapan bulunan bir resmin bulunduğunun görüldüğü belirtildi.

"Halk cephesi" isimli yapılanmanın, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin ilamında da belirtildiği üzere, terör örgütü DHKP/C'nin halk yapılanması olduğunun kabul edildiği aktarılan iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Yine bu şüphelilerden K.B'nin üzerinden bir çift eldivenin ele geçirildiği, söz konusu eldivenin yasa dışı eylemlerde parmak izi bırakmamak, kolluk güçlerince eylemi dağıtmak için kullanılan gaz fişeklerini gruptan uzaklaştırmak veya kolluk görevlilerine taş atmak için kaldırım taşlarını sökmek amacıyla kullanıldığı tespit edilmiştir."

Terör örgütü propagandası

İddianamede, şüphelilerden Y.B.A'nın üzerinde de bildiriler ele geçirildiğine işaret edilerek, şunlar aktarıldı:

"Bildirilen incelenmesinde ise Hasan Ferit Gedik, Berkin Elvan ve yüzü kırmızı maskeyle kapalı, elinde terör örgütü DHKP/C'yi simgeleyen kırmızı renkli bayrak bulunan şahıslara ait fotoğrafların olduğu, üzerinde 'Halk cephesi halk ekmeği', 'Berkin adalete doyuncaya kadar susmayacağız', 'Berkin'in gözleriyle katilleri arıyoruz, sapanı ile adaleti sağlayacağız' ibarelerinin bulunduğu, bu ibarelerin terör örgütü propagandası yapmaya yönelik ibareler olduğu görülmüştür."

Şüphelilerin beyanlarına da yer verilen iddianamede, bu kişilerin suçlamaları kabul etmedikleri bilgisi verildi.

İddianamede, emniyet kayıtlarından, şüphelilerden A.G, K.D, G.Y, D.K, H.Y, N.B ve Z.D'nin DHKP/C ile ilgili eylemlere katıldıkları gerekçesiyle tutuklandıkları, bir kısım eylemlerle ilgili de savcılıkça serbest bırakıldıklarının tespit edildiği belirtildi.

Şüphelilerin bu şekilde kanuna aykırı olarak toplantı ve gösteri yürüyüşüne katıldıkları, terör örgütü DHKP/C ile ilgili propaganda yaptıkları savunulan iddianamede, 15 şüphelinin "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" suçlarından birer yıl altışar aydan sekizer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Davanın görülmesine ilerleyen günlerde Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement