Hasta Hakları Üst Kurulu Toplandı - Son Dakika
Yerel

Hasta Hakları Üst Kurulu Toplandı

Edirne Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Üst Kurulu toplandı.

24.02.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Üst Kurulu toplandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu'nun başkanlığında İl Sağlık Müdürlüğü'nde toplanan  Bahrettin Dinar, Op.Dr.Gürhan Çelik, Uzm. Dr. Rifat Kılıçaslan, Erhan Turhan, Mustafa Kocabaş, Mustafa Katran hastanelerin hasta hakları kurullarında çözülemeyen konular görüşüldü.

Kişioğlu, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, her bireyin sağlık içinde yaşama, sağlığını koruyup geliştirme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Herkesin, gereksinimi olan sağlık hizmetine kolayca ulaşabilmesini, toplumun ona karşı bir yükümlülüğü olarak gördüklerini ifade eden Kişioğlu, şunları kaydetti:

"Hasta hakları, sağlıklı yaşama hakkının bir parçasıdır. Hastalık veya kısıtlılık geliştikten sonra, bunu gidermek üzere çalışmak  yanında; hastalık ya da sakatlığı önlemek ve sağlıklı kalmak üzere çaba sarf etmenin daha doğru, daha insani olduğu kanısındayız Hasta hakları, hastalarla sağlık çalışanları  arasında bir "çatışma alan" ve "kavga konusu" olarak algılamıyoruz. Sağlık çalışanlarıyla hasta ve hasta yakınlarını, rakip ya da karşı taraf olarak görmüyoruz. Her iki tarafı, "hastayı sağlığına kavuşturmak" amacına dönük olarak, yakın işbirliği yapması gereken bir ekibin doğal elemanları olarak kabul ediyoruz.

Hasta haklarını, politik ve ideolojik bir konu olarak değil; her kesimden, her politik görüş, düşünce ve inançtan kişinin, üzerinde uzlaşabileceği ortak bir "insani duyarlılık alanı" olarak görüyoruz. Bu alanda çalışan tüm kişi ve kurumları da, "aynı amaç doğrultusunda güç birliği yapmak istediğimiz sağlık gönüllüleri" olarak görüyor; hiç bir nedenle ayrımcılığa düşmeden, ortak insani amaçlarımız doğrultusunda, "elini taşın altına koyan herkesle", "insanımızın daha nitelikli ve onurlu bir sağlık hizmetine ulaşma hakkını" savunma paydasında uzlaşı arıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hasta Hakları Üst Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement