Hastalanan Hamile Kadın İçin Ekipler Seferber Oldu - Son Dakika
Güncel

Hastalanan Hamile Kadın İçin Ekipler Seferber Oldu

Hastalanan Hamile Kadın İçin Ekipler Seferber Oldu

Bursa'da yörük çadırında kalan 3.5 aylık hamile Hamile Ayten Yurt, rahatsızlanınca AFAD ve UMKE ekiplerinin yaklaşık 30 saat süren büyük uğraşı sonucu kurtarıldı.

08.01.2015 20:25  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Haydariye Köyü'nde yörük çadırında kalan 3.5 aylık hamile Hamile Ayten Yurt, rahatsızlanınca AFAD ve UMKE ekiplerinin yaklaşık 30 saat süren büyük uğraşı sonucu kurtarıldı.

İlk müdahalesi çadırda yapılan daha sonra termal battaniyelere sarılıp kızak ile paletle ambulansa çekilen genç kadın, hastanede tedavi altına alındı.

Bursa'nın Gemlik ilçesi'ne bağlı Haydariye Köyü'nde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan ve yörük çadırında kalan Özkan Yurt, rahatsızlanan hamile eşi 25 yaşındaki Ayten Yurt'u, kar nedeniyle yolların kapanması üzerine hastaneye götüremeyince yetkililerden yardım istedi. Özkan Yurt'un dün sabah haber vermesi sonucu alarma geçen ve yaklaşık 40 kişiden oluşan AFAD ve UMKE ekipleri, Haydariye köyüne gitmek için yola çıktı. Kar kalınlığının 4 metreye ulaşması nedeniyle kapanan yolları açmakta zorluk çeken AFAD ve UMKE ekipleri, takviye araçlar istedi.

Yaklaşık 3 kilometrelik yolu birbirlerini halatlar ile bağlayarak geçen ekipler öğleden sonra genç kadına ulaştı. İlk müdahalesi çadırda yapıldıktan sonra termal battaniyeye sarılan ve kızaklar ile paletli ambulansın yanına getiren Ayten Yurt, kaldırıldığı Gemlik Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ayten Yurt'a ulaşılması ve hastaneye getirilmesi sırasında yaşananları ambulans helikopter de havadan takip etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hastalanan Hamile Kadın İçin Ekipler Seferber Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement