Hastane Bahçesinde 'Özgecan' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Hastane Bahçesinde 'Özgecan' Eylemi

Hastane Bahçesinde \'Özgecan\' Eylemi

Iğdır'da, devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen eylemle Mersin'de Özgecan Aslan'ın öldürülmesi protesto edildi.

18.02.2015 16:31

Iğdır'da, devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen eylemle Mersin'de Özgecan Aslan'ın öldürülmesi protesto edildi. Protestocular, 'Özgecan için yasta değil, isyandayız' sloganı attı.

Iğdır'da KESK'e bağlı SES Sendikası ve Devlet Hastanesi çalışanları, bugün Devlet Hastanesi bahçesinde eylem yaptı. Belediye Başkanvekili Mehmet Kıtır, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yücebaş ve hastane çalışanlarının katıldığı eylemde Birsen Rencüzoğulları açıklama yaptı. Rencüzoğulları, "Kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için bize düşen, sesimizi yükselterek, uğruna mücadele ederek, evlerimizden iş yerlerimizden başlayarak hayatımızın her alanında kadın-erkek eşitliğini sağlamak, bu bilinci yaygınlaştırmaktır.Özgecan için yasta değil, isyandayız" diye konuştu. Eyleme katılar da 'Özgecan için yasta değil, isyandayız' sloganı attı.

LİSE ÖĞRENCİLERİ: ADELETİNİZ VAR MI?

Iğdır'da sosyal medya üzerinden organize olan bir grup lise öğrencisi de Zübeyde Hanım Bulvarı'nda biraraya geldi. Liseliler, Özgecan'a yapılan vahşi saldırıyı kınadı. 'Bizim Özgecan'ımız var, sizin adeletiniz var mı?' afişi taşıyan liseli kızlar, kadına yönelik şiddeti sloganlar atarak eleştirdi. İmam Hatip Lisesi öğrencisi Lale Öztürk, "Kadınların öldürülmesi bir doğal affet değildir. Özgecan'ların hesabını kadınlar soracak" dedi. - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hastane Bahçesinde 'Özgecan' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement