Hastane Personeline Toplumda Engelli Farkındalığı Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Hastane Personeline Toplumda Engelli Farkındalığı Semineri Verildi

Hastane Personeline Toplumda Engelli Farkındalığı Semineri Verildi

Antalya’nın Alanya Belediyesi, “Herkes için Alanya’ projesi kapsamında Devlet Hastanesi personeline ‘Toplumda Engelli Farkındalığı’ semineri verildi.

20.08.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya Belediyesi, "Herkes için Alanya' projesi kapsamında Devlet Hastanesi personeline 'Toplumda Engelli Farkındalığı' semineri verildi.

Alanya Belediyesi, toplumda engelli bireylere karşı farkındalığı arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. "Herkes için Alanya' projesi kapsamında Alanya Devlet Hastanesi personeline 'Toplumda Engelli Farkındalığı' semineri verildi. Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Müdürü Psikolog Esra Yemez tarafından Alanya Devlet Hastanesi personeline verilen seminerde, Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi birimin yaptığı çalışmalar, engelli tanımı, engel grupları, engel gruplarına göre davranış şekilleri, engelli bireylerin sağlık alanında var olan hakları ile engelli bireylere empati konu başlıkları anlatıldı.

SEMİNER 3 GÜN SÜRECEK

Aynı zamanda işitme engellilerin dünyası ve temel işaret dili çalışmalarından harfler, sayılar, günlük diyalog konuşmaları öğretildi. Uygulamaların eşlik ettiği çalışmada hastane personelinin katılımı sağlanarak engelli bireylerin psikolojileri, yaşam içerinde karşılaştıkları güçlükler, doğru yardım teknikleri konularında bilgilendirme yapıldı. Üç gün sürecek olan seminerde temizlik personeli, hasta kabul yönlendirme sekreterlik ve sağlık personeline toplumda engelli farkındalığı anlatılacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hastane Personeline Toplumda Engelli Farkındalığı Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement