Hastane Personellerine Kalp Krizi ve Yaralılara Müdahale Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Hastane Personellerine Kalp Krizi ve Yaralılara Müdahale Eğitimi Verildi

Hastane Personellerine Kalp Krizi ve Yaralılara Müdahale Eğitimi Verildi

Adıyaman’ın Gölbaşı Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Dr. Hacer Çıngıl Temiz, sağlık personeli haricinde hastanede çalışan bilgi işlem, temizlik ve idare personeline, yaralılara ilk müdahale ve kalp krizi geçirenlere müdahale etme konulu seminer verdi.

14.07.2016 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Gölbaşı Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Dr. Hacer Çıngıl Temiz, sağlık personeli haricinde hastanede çalışan bilgi işlem, temizlik ve idare personeline, yaralılara ilk müdahale ve kalp krizi geçirenlere müdahale etme konulu seminer verdi.

Dr. Hacer Çıngıl Temiz, yaşamı ve solunumu durmuş bir kişiye yapay solunum ile akciğerlere oksijen gitmesine, dış kalp masajı ile kalpteki kanın tüm vücuda pompalanmasını sağlamak amacıyla ilk müdahalelerle yapıldığını söyledi.

Temiz, daha sonraki vermiş olduğu eğitim seminerinde ise yaralılara müdahale edilmesi için yapılması gereken kuralları anlattı.

Dr. Hacer Çıngıl Temiz, "Kurallarda ise önce güvenlikten emin olunur. Yaralının bilinci kontrol edilir, yaralının bilinci yoksa çevre yardımıyla 112 acil servise haber verilir. Hastanın ağzında bir cisim olup olmadığı kontrol edilir. Yaralının solunum yapıp yapmadığı kontrol edilir. Kalp atımı yoksa 112 acil servis gelene kadar kalp masajı yapılır" dedi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Hastane Başhekimi Dr.Selim Kuşağlı, "Sağlık hizmeti sunumunda hastanemiz bünyesinde bulunan tüm çalışanlarımızın daha donanımlı ve bilinçlenmesi için bu tür eğitim ve seminerlerin devam edecek" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hastane Personellerine Kalp Krizi ve Yaralılara Müdahale Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement