Hastanenin Yanındaki İnşaat Toprak Kaymasına Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Hastanenin Yanındaki İnşaat Toprak Kaymasına Neden Oldu

Hastanenin Yanındaki İnşaat Toprak Kaymasına Neden Oldu

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde devlet hastanesinin yanındaki inşaat çalışmaları, hastanenin zemininde kaymaya neden oldu.

30.06.2014 14:07

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde devlet hastanesinin yanındaki inşaat çalışmaları, hastanenin zemininde kaymaya neden oldu. Hastanedeki hasta ve hasta yakınları ile çalışanlar hastaneden tahliye edildi.

Adıyaman Gölbaşı İlçesi Devlet Hastanesi yanına yapılacak olan 75 Yataklı Devlet Hastanesi kazı sırasında zemin kayması yaşandı. Mevcut hastane binasıyla yeni yapılan temellerin olduğu bölge arasına güçlendirme kazıkları çakıldı ancak zeminde kayma meydana geldi. Mevcut bina ile kazılan temel arasında kayma meydana gelmesi üzerine yetkililer olası bir facia yaşanmaması için hastaneyi boşalttı. Hastanedeki hastalar Besni Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, çalışanlar tahliye edildi. Hastane binasına giriş ve çıkış yasaklandı.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hüseyin şen, olayın meydana gelmesinin hemen ardından Gölbaşı ilçesine giderek, hastanede incelemede bulundu. Beraberinde teknik heyetle incelemede bulunan Hüseyin Şen, "75 yataklı yeni Gölbaşı Devlet Hastanesi inşaat çalışmaları devam ediyor. İnşaat çalışmaları sırsında eski binanın kuvvetlenmesi için polet kazıklar çakılmıştı. Bu çakılan kazıklarda kırılma meydana gelmiş. Bu kırılma zemin kaymasına neden olmuş. Bunun için hem firmayla görüşmelerimizi yaptık, hem de Adıyaman'dan mühendis arkadaşlarımız geldiler. Bu konuyu nasıl çözebiliriz çalışmasını yapıyorlar. Ola ki herhangi bir aksaklığa karşı eski bina boşaltıldı. Hizmetlerimiz diğer hastanede verilecek. Bazı hizmetlerimizi de Besni Devlet Hastanesine kaydırdık. Problemi çözmeye çalışıyoruz. Hiçbir hasta ve hasta yakınının mağdur olmasını istemiyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hastanenin Yanındaki İnşaat Toprak Kaymasına Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement