Hatay Bozyiğit: 'Ben Yoruldum Hayat' Şarkısının Müziği Bana Ait - Son Dakika
Güncel

Hatay Bozyiğit: 'Ben Yoruldum Hayat' Şarkısının Müziği Bana Ait

Hatay Bozyiğit: \'Ben Yoruldum Hayat\' Şarkısının Müziği Bana Ait

(ÖZEL) Bozyiğit: 'Ben yoruldum hayat' şarkısının müziği bana aitBESTECİ, söz yazarı ve yorumcu Tunay Bozyiğit, şarkıcı Mümin Sarıkaya tarafından seslendirilen ve son günlerin en çok dinlenen eserlerinden olan 'Ben Yoruldum Hayat' şarkısının müziğinin kendisine ait olduğunu öne sürüp, daha önce bu müzik ile yapılan ve yayınlanan şarkısını kanıt olarak gösterdi.

25.04.2016 13:46

(ÖZEL) Bozyiğit: 'Ben yoruldum hayat' şarkısının müziği bana ait

BESTECİ, söz yazarı ve yorumcu Tunay Bozyiğit, şarkıcı Mümin Sarıkaya tarafından seslendirilen ve son günlerin en çok dinlenen eserlerinden olan 'Ben Yoruldum Hayat' şarkısının müziğinin kendisine ait olduğunu öne sürüp, daha önce bu müzik ile yapılan ve yayınlanan şarkısını kanıt olarak gösterdi.

Yaklaşık 40 yıldır müzikle uğraştığını belirten Tunay Bozyiğit, sözü ve müziği kendisine ait 182 eser ile Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'ne (MESAM) kayıtlı albümlerinin olduğunu belirtti. Türkiye'de artık sanat alanında da 'araklama ve hırsızlığın yükselen değer haline geldiğini' savunan Bozyiğit, avukatı aracılığıyla da Mümin Sarıkaya ve albümü hazırlayan müzik şirketi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "Bugünlerde gündeme damgasını vuran eser 'Ben Yoruldum Hayat Gelme Üstüme' diye sözlerle yazılan eserin müzik yapısı birebir benim eserimdir. 'Türkülerle Söyle Sılaya Dönsün' eserimden araklanmıştır. Müzisyen arkadaşlar ve dinleyicilere dinletiyorum, kesinlikle hepsi aynı fikirder. Sanki çocuğum çalınmış gibi bir acı duyuyorum yüreğimde. Yasal olan bütün haklarımı kullanacağım, yargıya güvenmek istiyorum. Eğer ki yargı yolları tükense bile Avrupa İnsan hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğim. Çünkü bu benim çocuğumdur."

"BENZERLİK ÇOK NET"

Tunay Bozyiğit'in avukatı Müslüm Kızıl ise, "2008 yılında müvekkilim karma bir albümünde sanatçı Gülay'a okuttuğu 'Türkülerle Söyle Sılaya Dönsün' adlı türküsünün yıllar sonra bugünlerde sanatçı Mümin Sarıkaya tarafından piyasaya sürülmüş olan ve herkes tarafından bilinen Hayat adlı eseri ile aynı olduğunu iddia ediyoruz. Gerekli incelemede iki eser arasında benzerlik net olarak gözüküyor. Bunun üzerine gerekli delilleri toplayarak Cumhuriyet savcılığına şikayetimizi yaptık" diye konuştu.

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun bu gibi konularda yaptırım öngördüğünü ifade eden Kızıl, şöyle devam etti: "Özel bir TV'de 'Göç Zamanı' dizisinde kullanılan bu eser milyonlara mal olmuştur. YouTube sosyal paylaşım sitesinde de 40 milyon tıklanma almıştır. Son yıllarda ender bir rapora imza atmıştır. Bütün bunlar değerlendirildiğinde eserin emekçisinin Tunay Bozyiğit olduğu göz önüne alındığında kimlerin haksız kazanç elde ettiği anlaşılmaktadır. Biz bununla ilgili bu dava sonunda maddi ve manevi tazminat davalarını da talep edeceğiz. Ayriyeten mahkemeden de televizyonlarda ve diğer yayın organlarında izinsiz olarak kullanılan eserimizin yayının kaldırılmasını talep ettik."

SELDA BAGCAN İLE DAVA SÜRÜYOR

Müslüm Kızıl ayrıca, Tunay Bozyiğit'in bir başka eserinin de ünlü sanatçı Selda Bağcan tarafından izinsiz kullanıldığını ve dava konusu olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Tunay Bozyiğit maalesef bir müzik emekçisi olarak sürekli aynı muameleyle karşılaşmaktadır. 3-5 yıl öncesinde Selda Bağcan da kendisiyle ilgili bir eseri izinsiz kullanmıştı. Onun da ismi enteresandır 'Hayat', davası sürmektedir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay Bozyiğit: 'Ben Yoruldum Hayat' Şarkısının Müziği Bana Ait - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement