Akçakoca'da Hava Şartları Arıcıları Vurdu - Son Dakika
Yerel

Akçakoca'da Hava Şartları Arıcıları Vurdu

Akçakoca\'da Hava Şartları Arıcıları Vurdu

Akçakoca'da özellikle son 2 ay içerisinde yaşanan şiddetli yağmurlar ile birlikte oluşan sel baskınları arıcıları da vurdu.

09.09.2014 12:49  Güncelleme: 12:53

Akçakoca'da özellikle son 2 ay içerisinde yaşanan şiddetli yağmurlar ile birlikte oluşan sel baskınları arıcıları da vurdu.

Bal üreticisi Veteriner Yüksel Yılmaz, "Yaz mevsimi bu yıl yağış oranın da bereketli geçti. Ancak yağmurlarla birlikte gelen sel bütün Düzce'yi olumsuz etkiledi. Ekili alanların zarar gördüğü sel baskınlarından arıcılar da olumsuz etkilendi" dedi.

Yılmaz, Bal üretim ortalamasının yıllık 300 ton'dan 60 ton seviyelerine gerilediğini belirterek "En çok kestane balı üreten üreticilerin bal miktarlarında azalma görüldü. Yağmur bizi çok etkiledi. Arıcımızın arıları sele kapıldı. Yaklaşık 250 kovan civarında arı kaybımız var. Tüketicilerimizin çok dikkatli olması lazım. Geçen sene ortalamamız 10 kiloydu, ondan önce 15 kiloydu. Bu sene 2 kilo. Bu yağışların ve iklimin verdiği sıkıntıdır. Bu sene olmadı. Akçakoca yöresi olarak balımız olmadı ama fındığımız güzel, inşallah bu açığı fındıkla kapatacağız" şeklinde konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçakoca'da Hava Şartları Arıcıları Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement