Havacılık, Bilim ve Kültür Şenliği 2014" - Son Dakika
Yerel

Havacılık, Bilim ve Kültür Şenliği 2014"

Havacılık, Bilim ve Kültür Şenliği 2014"

Işıklar Askeri Hava Lisesi tarafından organize edilen şenlikte, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı SOLOTÜRK ekibi gösteri uçuşu yaptı.

08.06.2014 19:47

Işıklar Askeri Hava Lisesi tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iş birliğiyle organize edilen "Havacılık, Bilim ve Kültür Şenliği 2014" başladı. Şenlik kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı SOLOTÜRK ekibi gösteri uçuşu yaptı.

Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu, Yunuseli Havaalanı'nda düzenlenen şenliklerin açılışında yaptığı konuşmada, bilimsel, kültürel ve sportif alanlarda birçok başarıya imza atmaya devam ettiklerini söyledi.

Bu yıl TÜBİTAK yarışmalarında 4 proje ile ödül alarak Türkiye'nin en başarılı lisesi olduklarını aktaran Dayıoğlu, "Bir projemiz, yılın genç araştırmacı ödülünü almaya hak kazandı. Şimdi en büyük idealimiz Türkiye'yi temsilen Amerika Birleşik Devletlerinde yapılacak yarışmalarda bayrağımızı dalgalandırabilmektir. Işıklar Şenliği de vizyonumuza yakışır şekilde icra etmeye çalıştığımız bir etkinliktir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen planör ve R/C model uçak gösterileri büyük beğeni topladı. Mehter takımının gösterisinin ardından, Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timi de temsili kurtarma operasyonu düzenledi. Pilot, Ali İsmet Öztürk de gösteri uçuşu yaptı.

Türk Hava Kurumu (THK) ekipleri, paramotor, planör gösterisi sundu ve "Yarasa Adam" olarak tanınan Kemal Buhara, paraşütle atladı.

Daha sonra SOLOTÜRK ekibi gösteri uçuşu yaptı. Gösteri uçuşu, büyük beğeni topladı.

Şenlikte, Işıklar Askeri Hava Lisesi Bandosu ve Orkestrası ile Hava Kuvvetleri Caz Orkestrası ve müzik grubu Gripin konser sundu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Havacılık, Bilim ve Kültür Şenliği 2014' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement