Havalimanında Yolcu Sayısında Artış Olunca - Son Dakika
Yerel

Havalimanında Yolcu Sayısında Artış Olunca

Havalimanında Yolcu Sayısında Artış Olunca

Erzurum havalimanındaki yolcu hareketliliğinde artış olunca Free Shop açılması için hazırlanan raporun Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na gönderildiği bildirildi.

17.01.2014 18:10

Erzurum havalimanındaki yolcu hareketliliğinde artış olunca "Free Shop" açılması için hazırlanan raporun Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na gönderildiği bildirildi.

Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kış turizmi başta olmak üzere turizm çeşitliliğine olan ilginin her geçen yıl artış göstermesi bütün sektörleri olumlu etkileyerek, kenti cazibe merkezi haline getirdiği belirtildi.

Bu hareketliliğin en net şekilde havalimanında kendisini hissettirdiği, iç hatlardaki uçak sefer saylarının yanı sıra yurt dışı seferlerde de ciddi artışlar sağlandığı ifade edilen açıklamada, geçtiğimiz yıl yapılan 134 yurt dışı uçak seferiyle 21 bin 482 kişinin giriş yaptığı,11 bin 135 kişinin ise yine dış hatlar terminalini kullanarak yurt dışına direkt çıkış yaptığı kaydedildi.

Erzurum havalimanında yaşanan yolcu hareketliliğinin 'Free Shop' açılmasını gündeme getirdiği aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

"Erzurum'un dışa açılma sürecinin giderek hızlanması ve diğer ülkelerle olan ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerinin yoğunluk kazanması ile birlikte gündeme gelen 'Free Shop' için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Erzurum Gümrük Müdürlüğü'ne görüş soruldu. İlgili müdürlük tarafından hazırlanan olumlu görüş raporu da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlığın izninin ardından Free Shop açılması için DHMİ tarafından ilana çıkılacak." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Havalimanında Yolcu Sayısında Artış Olunca - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement