Hayırsever İş Adamı İzzet Baysal Anıldı - Son Dakika
Güncel

Hayırsever İş Adamı İzzet Baysal Anıldı

Hayırsever İş Adamı İzzet Baysal Anıldı

Bolu'da, eğitim ve sağlık alanında 135 tesis kazandıran ve 1994'te Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen hayırsever iş adamı İzzet Baysal, ölümünün 16'ıncı yıldönümünde anıt mezarı başında anıldı.

05.03.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da, eğitim ve sağlık alanında 135 tesis kazandıran ve 1994'te Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen hayırsever iş adamı İzzet Baysal, ölümünün 16'ıncı yıldönümünde anıt mezarı başında anıldı.

Bolu'da, kurduğu vakıf aracılığıyla köy sağlık ocaklarından hastanelere, kreşlerden üniversiteye, camilerden huzurevlerine 135 tesis yaptıran hayırsever iş adamı İzzet Baysal için ölümünün 16'ıncı yılında anma töreni düzenlendi. İzzet Baysal'ın, 'En büyük eserim' dediği Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin Gölköy Kampüsü'deki anıt mezarında yapılan törene Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal'ın kızı Esin Baysal Avunduk, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yağmur altında gerçekleştirilen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal'ın insanı yüceltmek için bir çok hizmet yaptığını söyleyerek, "Bolu'da insan için önemli olan eğitim, sağlık alanında pek çok yatırımlar yapmak üzere aslında insana yatırım yapmıştır. Bunların en büyüğü de kurmuş olduğu üniversitemizdir. Üniversitemizin kurulmasıyla, hem eğitim alanında hem de bilim alanında topluma hizmet sunma adına insanlığa pek çok hizmeti sunacak imkan hazırlamıştır. Biz de bir kez daha kendisini yapmış olduğu bu hizmetlerden dolayı, ölüm yıldönümü dolayısıyla bir kez daha rahmetle anıyoruz" dedi.

Vali Aydın Baruş ise "İnsanlara faydalı olacak fikirler bırakan insanlar büyük insan olarak anılır. İzzet Baysal Bolu'nun yetiştirdiği büyük insanlardan biridir. Yapmış olduğu eserlerden nesillerimiz faydalanmaktadır. Bu sayede insanlar İzzet Baysal'a sürekli şükranlarını sunmaktadır. Bunu kazanmak her insana nasip olmaz. Kendisini tekrar rahmetle anıyor ve mekanı cennet olsun diyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Bolu Müftüsü İzani Turan dua okudu. Ardından Vali Baruş ve diğer protokol üyeleri, daha sonra da törene katılan 7'den 70'şe çok sayıda kişi İzzet Baysal'ın mezarına karanfil bıraktı. AİBÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan anma programında da İzzet Baysal Vakfı sunumu gerçekleştirildi ve ardından AİBÜ'nün hazırladığı belgesel film izlendi.

- Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayırsever İş Adamı İzzet Baysal Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement