Hayrabolu'da Çiftçiler "Kinoa" Ekti - Son Dakika
Yerel

Hayrabolu'da Çiftçiler "Kinoa" Ekti

Hayrabolu ilçesinde çiftçiler tarafından ilk kez kinoa bitkisi ekildi.

09.05.2015 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayrabolu ilçesinde çiftçiler tarafından ilk kez kinoa bitkisi ekildi.

Hayrabolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Şenol, yaptığı açıklamada, ilçe çiftçisi için yeni bir nebat olan kinoanın daha çok İspanya, Portekiz, Peru, Kolombiya, Bolivya ve Şili ve And Dağları'nın eteklerinde yetiştirildiğini belirtti.

Kinoa bitkisinin buğday ve çeltiğe alternatif ürün olabileceğini, bitkinin dik olarak 30- 150 santimetre boylarında olduğunu kaydeden Şenol, tohumlarının ise siyah, beyaz, kırmızı, sarı ve beyaz renkli olabileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Bitkinin tarımı son 20 yılda yaygınlaşmıştır. NASA'nın astronotların beslenmesinde kullanması ilgiyi artırmıştır. Kinoa tohumları son derece besleyicidir ve ülkemiz insanın damak tadına uygundur. Ayrıca glüten içermediği için glütene duyarlılığı olan çölyak hastaları için güvenli bir besindir. Hayvansal ürün yemeyenler için protein ve karbonhidrat ihtiyaçlarını karşılamada çok iyi bir kaynaktır."

Kinoanın ekimini yapan çiftçi İlhan Bigalı da bitkiyi  İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mühendislerinin önerdiğini söyledi.

Kinoa ekiminde ilçeye öncülük yaptıklarını belirten Bigalı, "Çiftçiye alternatif bir ürün olacağına inanıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayrabolu'da Çiftçiler 'Kinoa' Ekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement