Hazinenin Borç Üstlenimi Hakkında Yönetmelik - Son Dakika
Ekonomi

Hazinenin Borç Üstlenimi Hakkında Yönetmelik

Asgari yatırım tutarı 1 milyar lira olan yap işlet devret projeleri ile Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarınca yürütülen asgari yatırım tutarı 500 milyon lira olan yap kirala devret projelerinde, sözleşmenin süresinden önce feshedilerek tesisin ilgili idareler tarafından devralınması durumunda Hazine, "borç üstlenim taahhüdü" verebilecek.

19.04.2014 11:08

Asgari yatırım tutarı 1 milyar lira olan yap-işlet-devret projeleri ile Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarınca yürütülen asgari yatırım tutarı 500 milyon lira olan yap-kirala-devret projelerinde, sözleşmenin süresinden önce feshedilerek tesisin ilgili idareler tarafından devralınması durumunda Hazine, "borç üstlenim taahhüdü" verebilecek.

"Hazine Müsteşarlığı Tarafından Gerçekleştirilecek Borç Üstlenimi Hakkında Yönetmelik"in yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Söz konusu yönetmeliğe göre, genel bütçeli veya özel bütçeli idareler tarafından gerçekleştirilen ve asgari yatırım tutarı 1 milyar lira olan yap-işlet-devret projeleri ile Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen ve asgari yatırım tutarı 500 milyon lira olan yap-kirala-devret projelerinde, sözleşmenin süresinden önce feshedilerek tesisin ilgili idareler tarafından devralınması durumunda Hazine, "borç üstlenim taahhüdü" verebilecek. Yatırım tutarının yabancı para birimi cinsinden olması halinde ilgili yıl yatırım programında yer alan ortalama program kuru esas alınarak TL'ye çevrilmiş karşılığı dikkate alınacak.

Borç üstlenim taahhüdü sözleşmenin şirket kusuru nedeniyle feshi halinde yüzde 85'ini, sözleşmenin şirket kusuru dışındaki nedenlerle feshi halinde ise yüzde 100'ünü ve finansman maliyetlerinin tamamını içerecek şekilde verilecek.

Türev maliyeti limiti, ana kredinin vadesi ve türev enstrümanının yapısı dikkate alınarak ana kredinin yüzde 10'unu geçmeyecek şekilde Hazine tarafından belirlenecek. Finansman maliyetleri içindeki türev maliyeti, türev maliyeti limitini aşamayacak.

Mali yıl içinde sağlanacak borç üstlenim taahhüt limiti yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'yla belirlenecek. Anılan limiti 1 katına kadar artırmaya Hazine Müsteşarlığından Sorumlu Bakanın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu yetkili olacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hazinenin Borç Üstlenimi Hakkında Yönetmelik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement