Demirtaş Seçim Sonrası Barış Sürecine Dönülebileceğini Söyledi - Son Dakika
Güncel

Demirtaş Seçim Sonrası Barış Sürecine Dönülebileceğini Söyledi

Selahattin Demirtaş, "Seçimin sonucu özellikle barış isteyenlerin lehine bir sonuç olarak ortaya çıkarsa, barış sürecine dönüleceğini düşünüyorum." dedi.

25.09.2015 21:13  Güncelleme: 16:49

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çözüm Süreci'nin canlanmasının seçimden önce de mümkün olabileceğini belirterek, "Fakat maalesef ki Sayın Erdoğan kapıları tümden kapatmış durumda. Barış sürecinin başlamaması için ne gerekiyorsa, şu anda onu yapıyor. Onu dayatıyor. Ama seçimin sonucu özellikle barış isteyenlerin lehine bir sonuç olarak ortaya çıkarsa, çok hızlı bir şekilde barış sürecine dönüleceğini düşünüyorum." dedi.

"SANDIK GÜVENLİĞİ BÜTÜN PARTİLER İÇİN ÖNEMLİ"

Demirtaş, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ile bir araya geldi. Görüşmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, seçim sandıklarının güvenliği ile ilgili soru üzerine, "Sandık güvenliği açısından daha riskli bir seçime doğru gidiyoruz. Tabii ki bütün sandıkların güvenliğini sağlamak bütün partiler için çok önemli." şeklinde yanıt verdi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN İŞ BİRLİĞİNE HAZIR OLDUKLARINI SÖYLEDİ

Demirtaş, HDP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na sandık çevresini görüntüleyecek kamera sistemlerinin kurulması yönündeki başvurusunun reddedildiğini hatırlatarak, partisinin sandık güvenliğini sağlamak için seçim kurullarıyla iş birliğine hazır olduğunu vurguladı.

"SEÇİM SONRASI BARIŞ SÜRECİNE DÖNÜLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Bir gazetecinin, seçim sonrası Çözüm Süreci'nin canlanıp canlanmayacağına ilişkin sorusu üzerine Demirtaş, "Aslında seçimden önce de bu mümkündür. Fakat maalesef ki Sayın Erdoğan kapıları tümden kapatmış durumda. Barış sürecinin başlamaması için ne gerekiyorsa, şu anda onu yapıyor. Onu dayatıyor. Ama seçimin sonucu özellikle barış isteyenlerin lehine bir sonuç olarak ortaya çıkarsa, çok hızlı bir şekilde barış sürecine dönüleceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Demirtaş Seçim Sonrası Barış Sürecine Dönülebileceğini Söyledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demirtaş Seçim Sonrası Barış Sürecine Dönülebileceğini Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (266)

  • kral: hedef yüzde 17 137 52 Yanıtla
  • Cimbom fifi : Alllaaaahhhh bin belanı wersınnnnnnnn demir tas 51 110 Yanıtla
    JamaL Dersim: Senin bin belanı versin... 0 3 Mardinli: Baska bi mardinliden aminnnn 2 0
  • Silvan21: Silvanın yarısından çoğu size verdi .eee siz neyaptınız ? Adamlarınız burayı virahaneye çevirdi arefe günü bile bşr askeri vurdu .asıl savaşı isteyen yaratan sen partin ve kandildir .şimdi de iyi adam oldun yine oy için .size verse verse ancak pkk liler verir oyu . 53 105 Yanıtla
  • EDE: Selo millet seni tanıyor , sen orada formaliteden basın açıklaması yapıyorsun , ama ben biliyorum oraya para için gittin. 50 106 Yanıtla
    Arda: Nerden biliyon ortakmisiniz 11 2
  • Murat adana : Bir Kürt kökenli olarak oyum akpye 110 41 Yanıtla
    millet: türk kürt değil helal sanaa 14 14
  • urfali: Allahın izniyle hdp barajın altında. kalacak 63 86 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement