Hdpli Kerestecioğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdpli Kerestecioğlu Açıklaması

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, 28 Haziran'daki LGBTİ Onur Yürüyüşü'nün kolluk güçleri tarafından orantısız güç kullanılarak engellendiğini söyledi.

30.06.2015 12:00

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, 28 Haziran'daki LGBTİ Onur Yürüyüşü'nün kolluk güçleri tarafından orantısız güç kullanılarak engellendiğini söyledi.

HDP İstanbul Milletvekilleri Sezai Temelli ve Beyza Üstün ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Kerestecioğlu, "Onur Yürüyüş"nün 12 yıldır barış içinde gerçekleştirildiğini belirterek, "Onur Yürüyüşleri kimliklerini toplumdan saklamak zorunda kalan pek çok LGBTİ bireye özgürlük alanı yaratması sebebiyle çok önemlidir" dedi.

Yürüyüşün İstiklal Caddesi gibi trafiğe kapalı bir alanda ve tamamen barışçıl amaçlarla yapılmak istendiğini iddia eden Kerestecioğlu, kolluk güçlerince yapılan engellemenin açık bir hak ihlali olduğunu söyledi. Müdahalenin hukuka aykırı olarak gerçekleştirildiğini ifade eden Kerestecioğlu, "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu keyfi, temelsiz, taraflı ve anayasaya aykırı bir şekilde uygulanmaktadır" diye konuştu.

Kerestecioğlu, İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi'ne olay günü aramalarına rağmen ulaşamadıklarını dile getirdi.

HDP İstanbul Milletvekili Sezai Temelli de İstanbul Valisi hakkında İçişleri Bakanlığının harekete geçmesi gerektiğini ileri sürdü.

HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün ise üniversitelerde öğrenci ve öğretim görevlilerine uygulanan keyfi uygulamalara son verilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement