Healthkit'in Rakibi Google Fit, Android'e Çıktı - Son Dakika
Teknoloji

Healthkit'in Rakibi Google Fit, Android'e Çıktı

Healthkit\'in Rakibi Google Fit, Android\'e Çıktı

Apple'ın sağlık platformu HealthKit'i tanıtmasından kısa süre sonra, Google'ın cevabı gelmekte gecikmedi: Google FitHealthKit, Apple'ın her türlü sağlık ve aktivite takip özellikli cihazların verileri toplayıp paylaşacak bir altyapı olarak sunuldu.

29.10.2014 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple'ın sağlık platformu HealthKit'i tanıtmasından kısa süre sonra, Google'ın cevabı gelmekte gecikmedi: Google Fit

HealthKit, Apple'ın her türlü sağlık ve aktivite takip özellikli cihazların verileri toplayıp paylaşacak bir altyapı olarak sunuldu. Eylül başında biraz sıkıntılı şekilde devreye alınmış olsa bile, hemen gerekli güncellemeler ve düzeltmeler yapıldı. Ardından yavaş yavaş HealthKit destekleyen cihazları ve uygulamaları görmeye başladık. Ama Google bunları izlerken boş durmuyordu tabii.

Google aynı anda hem bir sağlık veri toplama platformu, hem de aktivite takip uygulaması olan "Google Fit"i sonunda piyasaya sürdü. Aynı Apple'ın çözümü gibi uygulama tek başına günlük hareket ve spor aktivitelerinizi (koşu, yürüyüş, bisiklete binme gibi) takip edip size bilgiler verebiliyor. Hedefler koyup onlara ulaşmanıza yardımcı oluyor.

Ama bunun ötesinde, Google Fit çıkışından itibaren tüm Android Wear kullanan bileklik ve saatlerle uyumlu. Bu tür aktivite takip bilekliklerinden ve akıllı saatlerden gelen sağlık verilerini de topluyor. Google Fit ile tüm sağlık verilerini web'den ve tabletlerden de görebiliyorsunuz. Google Fit'i hemen şimdi buraya tıklayarak Google Play Store'dan ücretsiz indirebilirsiniz.

Aşağıda yaz başında Google Fit ile ilgili yapılan ilk duyuruyu izleyebilirsiniz, ayrıca Google'ın yeni nesil e-posta uygulaması Inbox'a göz atmayı da unutmayın.

The post HealthKit'in Rakibi Google Fit, Android'e Çıktı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Healthkit'in Rakibi Google Fit, Android'e Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement