Helvacılar Çarşısı Esnafı Tedirgin - Son Dakika
Güncel

Helvacılar Çarşısı Esnafı Tedirgin

Helvacılar Çarşısı Esnafı Tedirgin

Siirt ekonomisinin kalbi olan Helvacılar, Şeyhler ve Kuyumcular Çarşı esnafı, son günlerde şehir merkezinde yaşanan olaylardan kaygı duyduklarını açıkladı.

28.07.2015 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt ekonomisinin kalbi olan Helvacılar, Şeyhler ve Kuyumcular Çarşı esnafı, son günlerde şehir merkezinde yaşanan olaylardan kaygı duyduklarını açıkladı.

Çarşıda uzun yıllar giyim üzerinde esnaflık yapan Mehmet Vahit Gülcan, 6-7 Ekim olaylarıyla başlayan gerginliklerin son bir haftadır yeniden alevlenmesinin başta esnaf olmak üzere halkı tedirgin ettiğini söyledi. Olaylarda fiili anlamda etkilenmemek için erkenden iş yerlerini kapatmak zorunda kaldıklarını aktaran Gülcan, "Çözüm süreciyle son 3 yıldır huzurlu günler yaşıyorduk. Ancak 6-7 Ekim Kobani olaylarıyla ilk kez tanık olduğumuz şiddetli çatışmalar şehri bir yangın yerine çevirmişti. O günleri hatırladıkça büyük korku yaşıyoruz. Kamu düzeni adına hiçbir şey kalmamıştı. Son 1 haftadır yeniden şehir merkezinde ve özellikle Cumhuriyet Caddesi üzerinde eylemler yaşanıyor. Olaylar yüzünden iş yerlerimizi erkenden kapatmak zorunda kalıyoruz. Huzurumuz kalmadı. Zaten okulların tatil olmasından dolayı iş yapamıyorduk, başımıza bu tür şiddet olayları da çıkınca siftah etmeden iş yerlerimizi kapatmak zorunda kalıyoruz. Akşamları iş yerlerimizin yakılacağı korkusuyla sabaha kadar yatamıyoruz" dedi.

Bir gıda esnafı ise, 6-7 Ekim olaylarında işlerinin yakıldığını, ikinci bir kundaklama korkusu yaşadığını belirterek, "İş yerime 6 kilitli bir kepenk taktırdım. Ama hale ikinci bir kundaklama korkusu yaşıyorum. Ancak bu tedirginlik nereye kadar devam edecek. En son çare 'terki sanat' verip bu memleketi terk edeceğim" şeklinde konuştu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Helvacılar Çarşısı Esnafı Tedirgin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mehmet can: Kardeşim millet neyin derdinde siz halen islerimiz iyi gitmiyor diyorsunuz ulan yarin bi gün anlayacaksınız ama is isten geçtikten snra anlasaniz ne anlamasaniz ne. Ülke kaos içindeyken halen okullar tatil is yapamiyoruz diyor.otur bi düşün acaba bu olayların sebebin nedenin ne olduğunu tabi varsa o akil... Siirtli olduğum için utanıyorum... 0 0 Yanıtla

Advertisement