Hendek'te Zarar 7 Milyon Tl - Son Dakika
Yerel

Hendek'te Zarar 7 Milyon Tl

Hendek\'te Zarar 7 Milyon Tl

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, muhtarlarla Bayraktepe’de bir araya geldi.

25.06.2014 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, muhtarlarla Bayraktepe'de bir araya geldi. İnci, Hendek'te meydana gelen sel ile ilgili değerlendirmede bulunurken, belediye başkan yardımcılarını tanıtarak görevleri konusunda muhtarlara bilgi verdi. İnci, selden dolayı Hendek'te yaklaşık 7 milyon TL zarar olduğunu söyledi.

Muhtarlar, Başkan İnci'den, büyükşehir toplantılarında selden zarar gören ana köy yollarının asfaltlanmalarını, alt yapılarının yenilenmelerini, su şebekeleri konularının dile getirilmesini istedi. İlçe Belediyesinden de köy içi yollarının ve arazi yollarının bakımlarının yapılmasını, çöp sorunlarının çözümünde çabukluk, imar durumları ile bilgilerin açıklanmasını talep ettiler.

Belediye Başkanı Ali İnci yaptığı konuşmada, "Sözlerime, yeni göreve seçilen arkadaşlarıma eski muhtar arkadaşlarıma başarılar dileyerek başlamak istiyorum. Bildiğiniz gibi, Büyük Şehir Yasası ile köy muhtarlıkları mahalle muhtarlıklarına dönüştü. Sorunların çözümünde birlikte çalışacağız. Elbette uygulamanın yeni olmasından kaynaklanan bazı sıkıntılarımız olacak, onları en kısa sürede aşacağız. Sorunlarınızı ilgili belediye başkan yardımcılarımıza iletirseniz çözümünde çabukluk yaşarız elbette" ifadelerini kullandı.

İnci, Hendek'in 92 mahallesinin olduğunu belirterek daha iyi hizmet verebilmek amacıyla 2 tane greyder, 1 kepçe, 2 kamyon alacaklarını söyledi. Başkan İnci, "Mahalle sayımız arttığı için ve alanımız çok geniş olduğundan dolayı mevcut iş makinalarımız yetersiz gelebileceğini düşünerek makine parkurumuzu genişleteceğiz. Uzak mahallelerimizle belediye meclis üyemiz Mahmut Nedim Alkan ilgilenecek. Yakın mahallerimizle belediye başkan yardımcımız Eyüp Çizer ilgilenecek" diye konuştu.

Sel felaketi sonrasında özellikle ilçe merkezine uzak mahallelerdeki son durum hakkında bilgi alan Başkan İnci, sel felaketinin yanı sıra muhtarlardan mahallelerdeki diğer sıkıntıları dinledi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları İrfan Püsküllü, Sinan Baylan, Eyüp Çizer ve belediye meclis üyesi Mahmut Nedim Alkan katıldı. Toplantıda Dr. Şaban Kızıldağ tarafından kısa bir sunum yapıldı. İnci, Dr. Şaban Kızıldağ'ın Hendek'te çeşitli gruplara bir eğitim çalışması yapacağını söyledi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hendek'te Zarar 7 Milyon Tl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement