Hes'in İptali İçin Kaymakam Bulgurlu'dan Yardım İstediler - Son Dakika
Yerel

Hes'in İptali İçin Kaymakam Bulgurlu'dan Yardım İstediler

Manavgat'ta bazı muhtarlar, Ahmetler Kanyonu'nda yapılması planlanan hidroelektrik santrali (HES) projesinin iptalinde Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun kendilerine destek olmasını istedi.

11.11.2013 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat'ta bazı muhtarlar, Ahmetler Kanyonu'nda yapılması planlanan hidroelektrik santrali (HES) projesinin iptalinde Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun kendilerine destek olmasını istedi.

Ahmetler Kanyonu'nda yapımı planlanan HES projesi için Gençler köyü muhtarı Hüseyin Kızılkaya, Ahmetler köyü muhtarı Mustafa Yıldız ve Ahmetler Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Güzel, Kaymakam Bulgurlu'yu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kızılkaya, devletin ihtiyacı bulunan barajın yapılmasına karşı olmadıklarını ancak yapımı planlanan HES'e bölgeye zarar vereceği için karşı çıktıklarını söyledi.

Şirket yetkilerinin proje ile 6 ay elektrik üretmeyi düşündüklerini belirten Kızılkaya, "6 ay yüzde 9 ile üretilecek elektrik, 50 haneli bir köye bile yetmez. HES projesi için bölgede birçok köy zarar görecek. Köylüler, HES konusunda çok tedirgin" dedi.

Şirket yetkililerinin bir protesto eylemi sırasında kendilerine gaz sıkarak havaya ateş açtıklarını iddia eden Kızılkaya, delilleri toplayarak jandarmaya verdiklerini anlattı.

Bölgenin HES için yetersiz olduğunu savunan Kızılkaya, yetkilerinin yeniden inceleme yaparak bölgedeki köylerin dertlerine çare olmasını istediklerini söyledi.

Güzel de bölgedeki derede az olan suyun baraj için yetersiz olacağını savundu. Köylüler olarak HES'in yapılmaması için mücadele verdiklerini ifade eden Güzel, şöyle konuştu:

"Derenin güneyinde 7 bin 400 dönüm tarım arazimiz var. 14 köyün tarlaları susuz kalacak. Bu kanyon turizme açıldı. Bölgeye turist geliyor. HES projesi uygulanması halinde bölgedeki hem tarım arazileri hem de turizme açılan bölge yok olacak ama devlet köylüye rağmen burada HES projenin yapılmasına onay veriyorsa kanunlara karşı gelecek halimiz yok."

Güzel, projenin iptali için mahkemeye başvurduklarını kaydetti.

Kaymakam Bulgurlu ise Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, köylülerin haklarını yasal yollardan araması gerektiğini söyledi.

Köylülerin, yollara barikat kurmaları gibi eylemlerinin yasal olmadığını ifade eden Bulgurlu, "Bu tür metotlar yerine yasal yollardan hakkınızı arayın. Devletin yetkili birimlerine giderek derdinizi anlatın, yargı ve idare yolunu seçin" şeklinde konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hes'in İptali İçin Kaymakam Bulgurlu'dan Yardım İstediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement