Hibe Destekli Makine ve Ekipmanlar Teslim Edildi - Son Dakika
Yerel

Hibe Destekli Makine ve Ekipmanlar Teslim Edildi

Hibe Destekli Makine ve Ekipmanlar Teslim Edildi

Kırsal kalkınma yaptırımlarının desteklenmesi kapsamında, yüzde 50 hibe yolu ile verilen makine ve ekipmanlar bugün törenle Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde sahiplerine verildi.

26.08.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırsal kalkınma yaptırımlarının desteklenmesi kapsamında, yüzde 50 hibe yolu ile verilen makine ve ekipmanlar bugün törenle Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde sahiplerine verildi.

Düzenlenen törene, Vali Yardımcıları Halil İbrahim Acır ve Süleyman Deniz, İl Gıda Hayvancılık ve Tarım Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ve çiftçiler katıldı.

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, programın amacının tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu belirtti. Yıldız, "Çiftçilerimizin iş gücünü hafifletmek iş tasarrufu sağlamak zamandan kazanmak girdi maliyetlerini düşürerek ulusal ve uluslar arası rekabet gücünü arttırma adına yapılan çalışmalardan birisi de kırsalı destekleme projeleridir. Bu projelerden yüzde 50 makina ekipman hibe desteği 2007 yılında çıkartılan bir yönetmelikle başlatılmış, 5 yıllık olan bu yönetmelik daha sonra 2011 yılında bir 5 yıl daha uzatılarak 2015 yılına kadar devam edecektir. Normalde çiftçi kayıt sistemine kayıtlı veya bakanlığımıza herhangi bir kayıtlı sistemimize kayıtlı olan gerçek anlamda üreticilik yapan çiftçilerimizi bu desteklere başvurması ve her yıl belirlenen yönetmelik gereği hangi dönemde başvuracağı ve bu başvuru süresini ne kadar olacağı konusu belirlenmiş, genelde Nisan ve Haziran aylarında 30 ile 45 günlük bir başvuru süresi var. Bu süre içerisinde başvuruda bulunan çiftçilerimiz puanlama sistemine tabi tutuluyorlar ve bu puanlama sisteminde de hak eden çiftçilerimize aldıktan sonra ekipmanlarını yüzde 50 hibe desteği yapılmaktadır" dedi.

Törende, Bilecik ili ve ilçelerinde bulunan kişilere farklı markalarda 8 traktör ve bazı tarım aletleri verildi. Başvuru yapanlar arasında bulunan 2 bayana da devlet destekli traktör verildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hibe Destekli Makine ve Ekipmanlar Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement