Hindistan'da Ölen Kadınları İlaç Zehirledi - Son Dakika
Güncel

Hindistan'da Ölen Kadınları İlaç Zehirledi

Hindistan\'da Ölen Kadınları İlaç Zehirledi

Hindistan’da bir kısırlaştırma kampında ölen kadınlara verilen ilaçların içinde fare zehirinde de bulunan bir madde olduğu ortaya çıktı.

15.11.2014 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hindistan'ın Chhattisgarh eyaletindeki bir kısırlaştırma kampında geçirdikleri operasyon sonrası hayatını kaybeden kadınların içtiği antibiyotik haplarında fare zehri içeriğine rastlandı.

Olayın ardından yapılan ilk testler sonunda hapların içinde bulunan çinko fosfat, ağır sanayide kullanılan ve yutma halinde ölümle sonuçlanan bir madde. Haplar, diğer testler için Yeni Delhi ve Kolkata'daki laboratuvarlara gönderildi.

Söz konusu hapta bu maddelerin nasıl yer aldığına dair soruşturma devam ediyor. Operasyonu yaptığı belirtilen doktor ise polis sorgusundan geçirildi.

11 Kasım tarihinde yaşanan olayda 8 kadın öldü. Birçok kadın da hastanede kontrol altına alındı.

Bir yılda 4 milyon insan kısırlaştırıldı

1,2 milyar insanın yaşadığı Hindistan'ın hızla artan nüfusunu kontrol almak için ülkenin farklı yerlerinde birçok kamp bulunuyor.

Resmi rakamlara göre 2013 ve 2014 yılında 4 milyon kısırlaştırma operasyonu gerçekleşti.

Sağlık Bakanlığı, 2009 ve 2012 yılları arasında kısırlaştırma operasyonu sırasında hayatını kaybeden 568 kişinin ailelerine tazminat ödediklerini açıklamıştı.

Sağlık hakları savunucuları, kısırlaştırma kamplarında zorla para ödettiklerini ve kadınların doğum kontrol yöntemlerindeki seçeneklerini kısıtladığını söylüyor. Savunucular ayrıca, kamplardaki ameliyatların hijyenik olmayan yetersiz koşullarda yapıldığını ifade ediyor.

Kamp yetkilileri ise kısırlaştırma programının gönüllük esasına dayandığını belirtiyor.

Kaynak: Reuters

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Hindistan'da Ölen Kadınları İlaç Zehirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement