Hınıs'ta Öksüz ve Yetim Çocuklara Bot Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Hınıs'ta Öksüz ve Yetim Çocuklara Bot Dağıtıldı

Hınıs Kaymakamlığı ilçede eğitim gören öksüz çocuklara kaban ve bot dağıttı.

24.03.2014 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hınıs Kaymakamlığı ilçede eğitim gören öksüz çocuklara kaban ve bot dağıttı.

Hınıs Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçede bulunan 70 öksüz ve yetim çocuktan maddi durumu iyi olmayan 123 çocuk belirledi.

Kaymakaı Murat Uz, öksüz ve yetim çocukların okul idarecileri ve öğretmenleri tarafından tespit edilmesinin ardından ihtiyaç sahibi olanların beden ölçüleri ve ayak numaraları alınarak kaban ve bot temin edildiğini belirtti.

Özellikle öksüz ve yetim çocukların boyunlarının bükük kalmasına razı olmadıklarını vurgulayan Uz, "Bu sebeple özellikle ihtiyaç sahibi olan öksüz ve yetim çocuklarımızı tespit ettirip, beden ölçülerini ve ayakkabı numaralarını çıkarttık. Vakıf kanalıyla gerekli finansmanı sağlayarak kaban ve bot satın aldık. Derslerinden geri kalmamaları için de okudukları okul idarecilerinin nezaretinde kendilerine imza karşılığı teslim ettik" dedi.

Uz, ilçede öksüz ve yetim olan 170 çocuk tespit ettiklerini dile belirterek, "Bunların içerisinde 47 çocuğumuzun durumu iyiydi. Kalan 123 çocuğumuzu giydirdik kuşattık. Sosyal devlet olmanı gereğini yerine getirdik. Devlet olarak hiçbir vatandaşımızın boynu bükük kalsın istemiyoruz. Ama öksüz ve yetim çocuklarımıza da öncelik tanımak devletin görevi olması yanında insani olarak da görevimizdir" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hınıs'ta Öksüz ve Yetim Çocuklara Bot Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement