Hint Doktor, Yarım Tonluk Mısırlı Kadını Ameliyat Edecek - Son Dakika
Dünya

Hint Doktor, Yarım Tonluk Mısırlı Kadını Ameliyat Edecek

Dünyanın en şişman kadını olduğu düşünülen 500 kilogramlık İmen Ahmed Abdulati'in, bariyatrik cerrahi ameliyatı için yakında Hindistan'a gideceği bildirildi.

08.12.2016 11:58  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en şişman kadını olduğu düşünülen 500 kilogramlık İmen Ahmed Abdulati'in, obezite hastalarının zayıflaması için uygulanan bariyatrik cerrahi ameliyatı için yakında Hindistan'a gideceği bildirildi.

EN AZ 450 KİLOGRAM

Yerel medyada yer alan habere göre, daha önce Hint bakanlar Nitin Gadraki ve Venkaiah Naidu'nun da kilo verme ameliyatlarını yapan Dr. Muffazal Lakdawala, Abdulati'nin tıbbi raporlarını ve fotoğraflarını beklediğini, kadının en az 450 kg olduğuna inandığını belirtti.

5 KİLOGRAM OLARAK DOĞDU

Dr. Lakdawala, 36 yaşındaki Mısırlı kadının ailesinden aldığı bilgilere göre, 5 kilogram olarak doğan Abdulati'ye daha sonra parazit enfeksiyonu nedeniyle vücuttaki bazı bölgelerin şişmesi olarak nitelendirilen fil hastalığı teşhisi konulduğunu dile getirdi. Lakdawala, Abdulati'nin 11 yaşına geldiğinde ayağa kalkamadığı için kilo aldığını, daha sonra da felç geçirerek yatağa mahkum olduğunu ve o zamandan beri evden çıkamadığını anlattı.

2 - 3 YIL KADAR SÜREBİLİR

Abdulati'nin ameliyat ve tedavi süreci için 2-3 ay Mumbai'de kalması gerektiğine değinen Lakdawala, genç kadının 100 kilogramın altına düşmesinin 2-3 yıl kadar sürebileceğini ifade etti. Lakdawala, "Ona yardım edeceğimi umut ediyorum, ama bu konuda emin olduğumu söylemek abartılı olacaktır." dedi.

MASRAFLAR İÇİN BAĞIŞ TOPLANDI

Dr. Lakdawala, Abdulati'nin kız kardeşinin kendisiyle ekim ayında iletişime geçtiğini ve ailesinin uçak masraflarını karşılamayacak durumda olduğundan o zamandan bu yana bağış topladığını belirterek uçuşun gelecek hafta gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti.

Öte yandan eğer ailesinin söylediği gibi Mısırlı kadın 500 kilogram ise, 2010 yılında 292 kilogram ile dünyanın yaşayan en kilolu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Amerikalı Pauline Potter'in rekorunu elinden alabilir.

Hint Doktor, Yarım Tonluk Mısırlı Kadını Ameliyat Edecek
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Hint Doktor, Yarım Tonluk Mısırlı Kadını Ameliyat Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kral Charles, Rus medyasının ölüm iddialarını yalanladı
    16:53 Kral Charles, Rus medyasının ölüm iddialarını yalanladı

    Rus medyasının öldüğünü iddia ettiği Kral Charles, Londra'daki Clarence House'a gitmek için Windsor Kalesi'nden ayrılırken görüldü. Kraliyet limuzininde oturan 75 yaşındaki Kral, kanser tedavisine devam ediyor. Rus medyasının iddialarının ardından İngiliz Büyükelçiliği, Kral III. Charles'ın hayatta olduğunu doğruladı. Sahte haberler, Galler Prensesi'nin 'mutlu, sağlıklı ve rahat' göründüğü bir dönemde yayıldı.

  • Afganistan'da 330 Binden Fazla Kız Çocuğu Okula Gidemeyecek
    16:22 Afganistan'da 330 Binden Fazla Kız Çocuğu Okula Gidemeyecek

    Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan açıklamaya göre, Taliban yönetimi nedeniyle bu yıl ortaokula başlaması gereken 330 binden fazla kız çocuğu okula gidemeyecek. Kız çocuklarının eğitim hakkının engellenmesiyle ilgili bir örnek olarak 13 yaşındaki Zayneb'in hikayesi anlatılıyor.


Advertisement