Hırvatistan ve Sırbistan'daki Seller - Son Dakika
Güncel

Hırvatistan ve Sırbistan'daki Seller

Hırvatistan'daki nehirlerde su seviyesi azalmaya başlarken, yetkililer hala taşkın riski bulunduğunu bildirdi Önceki gün bir kişinin yaşamını yitirdiği Sırbistan'ın Tekiya köyünde ise afetzedelere yardımlar ulaştırılmaya başladı.

17.09.2014 17:35

Selin son 3 gündür etkilediği Sırbistan ve Hırvatistan'da taşkınlara neden olan nehirlerin su seviyesinin azalmaya başladığı bildirildi.

Sırbistan'da, önceki gün bir kişinin hayatını kaybettiği ülkenin doğusundaki Tekiya köyünde sel suları çekilmeye başlarken, taşkınların bıraktığı izler de gün yüzüne çıktı. Köy tamamen çamur yığınına dönerken, selden etkilenen vatandaşlara yönelik yardımlar ulaştırılmaya başladı.

Sırbistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, afetzedelere içme suyu ve gıda yardımı yapıldığı, yağışların dinmesiyle sahadaki görevlilerin işlerinin de kolaylaştığı ifade edildi.

Öte yandan, Tekiya yakınlarındaki Cerdap-2 Hidroelektrik Santrali'nin taşkından zarar görmediği de bildirildi.

"Acil durum" ilan edilen Kladovo, Maydanpek ve Negotina şehirlerinde dünden itibaren 400'e yakın vatandaşın tahliye edildiği,  ancak Kladovo'da üç vatandaşın hala kayıp olduğu kaydedildi.

Hırvatistan'da risk devam ediyor

Ülkenin orta kesimlerinde bazı köylerin selden etkilendiği Hırvatistan'da da taşkın riski sürüyor.

Yetkililer, nehirlerdeki su seviyesinin azalmaya başladığını, ancak özellikle ülkenin orta kesimlerindeki yerleşim yerlerinde taşkın riskinin sürdüğünü ifade etti.

Son üç gündür yaşanan taşkınlarda oluşan hasarın, mayıs ayındaki sel felaketine oranla çok daha az olduğu kaydedilirken, İçişleri Bakanı Ranko Ostoyiç, ülke genelindeki durumun normale dönmeye başladığını ifade etti.

Başbakan Zoran Milanoviç ise yaptığı açıklamada, devletin sel nedeniye maddi hasarın ortaya çıktığı özel mülkiyetlerdeki hasarı karşılamayacağını belirterek, mayıs ayındaki selde, Rajevo Selo mevkiinde kum çuvallarından yapılan setin yıkılması sonucu evlerin su altında kaldığını, bu nedenle devletin sorumluluğu üzerine alarak hasarı karşıladığını, ancak şimdi böyle bir şeyin söz konusu olmadığını kaydetti. - Sırbistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hırvatistan ve Sırbistan'daki Seller - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement