Hizan'da İnternet Kafeler Denetleniyor - Son Dakika
Yerel

Hizan'da İnternet Kafeler Denetleniyor

Hizan\'da İnternet Kafeler Denetleniyor

Bitlis’in Hizan Kaymakamlığı tarafından oluşturulan İnternet Kafe Denetim Komisyonu, internet toplu kullanım sağlayıcılarının yükümlülüklerinin yerine getirilmesi ve kurallara uyulmasını sağlamak amacıyla ilçede hizmet veren internet kafeleri denetledi.

05.03.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Hizan Kaymakamlığı tarafından oluşturulan İnternet Kafe Denetim Komisyonu, internet toplu kullanım sağlayıcılarının yükümlülüklerinin yerine getirilmesi ve kurallara uyulmasını sağlamak amacıyla ilçede hizmet veren internet kafeleri denetledi.

internet ortamında yapılan yayımların düzenlenmesi ve bu yayınlar yolu ile işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki kanun ile internet toplu kullanım sağlayıcıları hakkında yönetmelik gereğince, denetim komisyonu tarafından ilçedeki tüm internet kafelerde denetimlerde bulunuldu. Denetim komisyonunca yapılan denetimlerde iş yerine ilişkin kontroller başta olmak üzere, iş yeri çalışma ruhsatının bulunup bulunmadığı, mülki idare amirinden izin belgesi alınıp alınmadığı, kamera kayıt sistemine ilişkin kontroller yapıldı. Ayrıca iş yerinde 12 yaşından küçüklerin bulunup bulunmadığı, sigara ve alkol kullanıma ilişkin kontroller de yapıldı. Denetimlerde iş yeri sahipleri birçok konuda eksiklerin tamamlanması noktasında bilgilendirilerek iş yeri sahiplerine gerekli uyarılar yapıldı.

Sınırsız bilgi kaynağı olan internetin doğru kullanılması ve çocukların internetten faydalı bilgiler edinmelerini sağlamak için ilçe genelinde faaliyet gösteren tüm internet kafelerin yasalar çerçevesinde faaliyet göstermeleri amacıyla yürütülen denetleme çalışmalarının periyodik olarak gece ve gündüz devam edeceği bildirildi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hizan'da İnternet Kafeler Denetleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement