Hizan'da Yol Yapım Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Hizan'da Yol Yapım Çalışmaları

Hizan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından ilçeye bağlı 3 grup köy yolunun stabilize çalışmalarının ardından standartlarının yükseltilmesi, köylüleri sevindirdi.

20.06.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından ilçeye bağlı 3 grup köy yolunun stabilize çalışmalarının ardından standartlarının yükseltilmesi, köylüleri sevindirdi.

Hizan Kaymakamlığı KHGB, 3 ekip ve 34 araçla, köy yollarında bugüne kadar en kapsamlı stabilize çalışmasını yaptı. İlçede 6 grup köy yolunun stabilize çalışmaları devam ederken, Çayır Bozpınar, Yolalan, Horozdere ve Kolludere grup köy yolunda çalışmalar tamamlandı.

Hizan Çayır köyü Muhtarı Evren Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır kışın ve yağışlı havalarda çekilen yol çilesinin stabilize çalışmalarıyla son bulduğunu söyledi.

Artık köyden ilçeye rahat bir şekilde gideceklerini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yıllardır yol çilesini çekiyoruz. Yol standartlarımız çok kötü. Arabalarımız akşamdan sabaha kadar bataklıkta kaldığı günleri gördüm. Köy yolumuzda ilk defa bu kadar geniş kapsamlı stabilize çalışması yapıldı. Artık kışın rahat bir şekilde ilçeye gidebileceğiz. Daha önce kışın yollarımız yol standartların altında olduğundan dolayı ilçeye acil durumlarda gelebiliyorduk. Yolumuzun genişletme ve stabilize çalışmaları bitmek üzere. Bizi bu yol çilesinden kurtaran Kaymakam Sedat İnci'ye köylülerimin adına teşekkür ederim."

Çökekyazı Muhtarı Ayhan Yılmaz ise yapılan stabilize çalışmalarından köylüler olarak çok memnun kaldığını söyledi.

Yılmaz, "KHGB, grup köy yollarında genişletme ve stabilize çalışmaları yaptı. Köylü olarak çok memnun kaldık. Yıllardan beri yol sıkıntısını çekiyoruz. Ben de bir sürücü olarak yol sıkıntısını çok çektim. İlçeye giderken yakın olan yolu kullanamıyorduk. Uzun yoldan ilçeye gitmek zorunda kalıyorduk. Daha önce bir saatte ilçeye gidiyorduk şimdi ise 30 dakikada ilçeye gidebiliyoruz. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan'da Yol Yapım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement