Hizan'daki Kadın Konuk Evi İlgi Görüyor - Son Dakika
Yerel

Hizan'daki Kadın Konuk Evi İlgi Görüyor

Hizan\'daki Kadın Konuk Evi İlgi Görüyor

Hizan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının Benim Sıcak Evim Projesi kapsamında hayata geçirdiği kadın konuk evi yoğun ilgi görüyor.

22.01.2015 10:49  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV), "Benim Sıcak Evim" Projesi kapsamında hayata geçirilen kadın konuk evi yoğun ilgi görüyor.

Kaymakam Sedat İnci'nin girişimleriyle Bediüzzaman Said Nursi Caddesi üzerinde açılan kadın konuk evi, Hizanlı kadın ve genç kızların boş zamanlarını değerlendirdiği mekanlardan biri oldu.

Proje kapsamında açılan konuk evinde, köylerde ikamet eden kadınların, kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlemleri için ilçeye geldiklerinde köye dönecekleri zamana kadar çocuklarıyla kalabilecekleri sıcak bir ortam oluşturuldu.

Hizan'a bağlı Esenler köyünde ikamet eden Kader Arıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuk evinin Hizan'da şimdiye kadar hayata geçirilen en anlamlı projelerden biri olduğunu söyledi.

Bundan sonra da Hizan'da sıcak bir evlerinin olduğunu ifade eden Arıcı, şöyle konuştu:

" Adıyaman Üniversitesi'nde okuyorum. Köye gitmek için Hizan'a geldim. Daha önce konuk evine gelen köylülerimiz önerdi. Kadın konuk evi açılmadan önce Hizan'a geldiğimizde tanıdıklarımızın iş yerlerinde ve arabaların evinde akşama kadar kalıyorduk. Bu projenin hayata geçirilmesi gerçekten çok güzel. Daha önce akrabalara da gidiyorduk ama kendimizi rahat hissetmiyorduk. Çocuklar için oyun salonu yapılmış. Daha önce namaz kılamıyorduk. Burada rahat abdest alıp namaz kılıyoruz. Her şey düşünülmüş. Bu projeyi hayata geçiren Kaymakam İnci'ye ve emeği geçen Hizan SYDV personellerine teşekkür ederim." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan'daki Kadın Konuk Evi İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement