Hizan'daki Rehber Adayları Kapadokya'yı Gezdi - Son Dakika
Yerel

Hizan'daki Rehber Adayları Kapadokya'yı Gezdi

Hizan Kaymakamlığı, ilçede 20 doğa ve turizm rehber adayını, Kapadokya gezisine gönderdi.

24.06.2015 15:21

Hizan Kaymakamlığı, ilçede 20 doğa ve turizm rehber adayını, Kapadokya gezisine gönderdi.

Hizan Turizm Geliştirme Derneği'ne kayıtlı rehber adayları Kaymakamlığın destekleriyle, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya'daki Ihlara Vadisi, Yer Altı Şehri, Kızıl Vadi, Uç Hisar, Orta Hisar ve Mustafa Paşa gibi birçok tarihi mekanı, profesyonel rehberler eşliğinde ziyaret etti.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede turizm rehberliğini geliştirmek amacıyla rehber adaylarını Kapadokya gezisine gönderdiklerini söyledi.

İnci, şöyle konuştu:

"Hizan'ın Nurs Köyü Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretleri, Gayda Köyü ise Gavs-ı Hizan Seyyid Sıbgatullah Arvasi Hazretleri nedeniyle her yıl on binlerce ziyaretçiyi kendine çekiyor. Bu nedenle de Hizan, Nurs ve Gayda köyleriyle bölgenin çok önemli bir inanç turizm merkezidir. Bu değerlerimizi, ilçemize dışarıdan gelen on binlerce kişiye doğru anlatabilmek için yaklaşık iki yıldır sürdürdüğümüz alan rehberi yetiştirme eğitimlerine kesintisiz olarak katılan ve sertifika almaya hak kazanan 20 kursiyerimiz, Hizan'ın ilk gönüllü alan rehberleri oldular. İki yıldır daha çok teorik eğitim alan bu gönüllü alan rehberleri, hem tecrübe edinmeleri hem de bilgi ve görgülerini arttırabilmeleri amacıyla Kapadokya gezisine gönderdik."

Kaliteli turizm anlayışını sağlam bir zemine oturtmak ve profesyonel turizm zihniyeti oluşturmak istediklerini ifade eden İnci, Türkiye'nin turizminin en gözde mekanlarından olan Kapadokya'nın, hem kültürel yapısı hem de turizm işleyiş sistemi olarak tüm yönleriyle rehber adayları tarafından incelendiğini dile getirdi.

İnci, "Bu gezide rehberlerimiz, yaşamlarının her alanında kullanabilecekleri ipuçları edindiler. Bu nedenle gezimizin her yönüyle faydalı bir aktivite olduğuna inanıyoruz" dedi.

Hizan Turizm Geliştirme Dernek Başkanı Ahmet Akkuş ise rehber adaylarının tecrübe kazanması için gezi düzenlediklerini söyledi.

Akkuş, "Kaymakam İnci'nin girişimleriyle Hizan Turizm Geliştirme Derneğini açtık. Hizan'ın gizli kalmış güzelliklerini tanıtmak ve ilçeye gelen ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamak için böyle bir dernek kurduk. Son olarak Kapadokya'ya gezi düzenledik. Rehberler için çok faydalı bir gezi oldu. Bu gezide maddi ve manevi olarak bizleri yalnız bırakmayan İnci'ye teşekkür ederim" dedi.

Kapadokya gezisinin çok faydalı olduğunu belirten Hizan Doğa Turizm Rehber Lideri Ahmet Okur ise rehberlik alanında birçok kazanım elde ettiğini söyledi.

Gezi boyunca profesyonel rehberden bilgiler edindiklerini anlatan Okur, "Gezi sayesinde eksiklerimiz tamamladık. Rehberlik sürecinde maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman bizden esirgemeyen Kaymakam İnci'ye teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan'daki Rehber Adayları Kapadokya'yı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement