Hizan Karakovan Balı Markalaşıyor - Son Dakika
Yerel

Hizan Karakovan Balı Markalaşıyor

Hizan Bal Üreticileri Birliği ve Hizan Kaymakamlığı ortaklığında hazırlanan "Hizan İlçesinin Arı Yetiştiriciliğinde Flora Potansiyelinin Belirlenmesi ve Hizan Karakovan Balının Karakterizasyonu Projesi" Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından doğrudan faaliyet desteği kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

25.02.2015 10:55

Hizan Bal Üreticileri Birliği ve Hizan Kaymakamlığı ortaklığında hazırlanan "Hizan İlçesinin Arı Yetiştiriciliğinde Flora Potansiyelinin Belirlenmesi ve Hizan Karakovan Balının Karakterizasyonu Projesi" Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından doğrudan faaliyet desteği kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, yaptığı açıklamada, Hizan karakovan balının markalaştırılmasını sağlamak amacıyla "Hizan İlçesinin Arı yetiştiriciliğinde Flora Potansiyelinin Belirlenmesi ve Hizan Karakovan Balının Karakterizasyonu Projesi"ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Projeyle, şifa kaynağı olarak bilinen Hizan karakovan balının üretildiği alanlarda coğrafik işaretleme ve sertifikasyon çalışmalarını yaparak üretilecek daha kaliteli ve doğal bal ile arıcıların gelir seviyesini artırmayı amaçladıklarını belirten İnci, şunları kaydetti:

"Bitki çeşitliliği oldukça zengin olan ilçemizin floristik değerlendirmesini yapacağız. Karakovan balının kalite açısından değerlendirmesini yaparak faklılıklarını ortaya koyacağız. Böylece bölgemizde bulunan arı ırklarının, fauna özelliklerini belirleyerek, yaygın arı hastalıklarını tespit edeceğiz. Bu belirlemenin ardından hastalıklarla mücadele edilecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan Karakovan Balı Markalaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement