Hkü'nde Nevruz Bayramı Coşku ile Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Hkü'nde Nevruz Bayramı Coşku ile Kutlandı

Hkü\'nde Nevruz Bayramı Coşku ile Kutlandı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü tarafından düzenlenen baharın başladığı ve doğanın uyandığı gün olarak kabul edilen ‘Nevruz Bayramı’ çeşitli etkinliklerle kutlandı.

20.03.2014 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü tarafından düzenlenen baharın başladığı ve doğanın uyandığı gün olarak kabul edilen 'Nevruz Bayramı' çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Baharın müjdeleyicisi olan Nevruz Bayramı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde kutlandı. Gerçekleştirilen nevruz kutlama programına; Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Rektör Yardımcısı M. Hanifi Aslan, Genel Sekreter Ümit Şahnaoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Öztürk, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kutlama etkinliği, Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Rektör Prof. Dr. Yılmaz, konuşmasında şunları söyledi:

"Nevruz, tarihi bakımdan Hun, Göktürk, Uygur, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde bir örfi bayram olarak kabul edilmiştir. Nevruz, ortak bir kültüre, birlik ve beraberlik içinde sahip çıkar. Bu bayram; doğusuyla batısıyla, güneyiyle kuzeyiyle ile aynı kültürün insanları olarak kaynaşmamıza, birbirimizi sevmemize yardımcı olur. Nevruz; toplumlarda milli birlik ve beraberliğin ve bir arada yaşama arzusunun kuvvetlenmesindeki en önemli unsurdur. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin Nevruz Bayramınızı kutluyor, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum."

Hasan Kalyoncu Üniversitesi bahçesinde Prof. Dr. Yılmaz tarafından nevruz ateşinin yakılmasının ardından katılımcılar, yanan ateşin üzerinden atladı. Program, yumurta tokuşturma yarışması ve halaylar ile devam etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hkü'nde Nevruz Bayramı Coşku ile Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement