Hrw'dan Yemen'de Göstericilere "Gereksiz Öldürücü Güç" Kullanıldı Eleştirisi - Son Dakika
Güncel

Hrw'dan Yemen'de Göstericilere "Gereksiz Öldürücü Güç" Kullanıldı Eleştirisi

HRW, Sana'daki gösterilere müdahale sırasında "gereksiz öldürücü güç kullanan güvenlik güçleri hakkında soruşturma açılmasını" istedi.

14.09.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslaralarası İnsan Hakları İzleme örgütü (HRW), Yemen'in başkenti Sana'da Husi hareketi tarafından düzenlenen gösterilere müdahale sırasında "gereksiz öldürücü güç kullanıldığını" açıkladı.

HRW'nin Orta Doğu Müdür Yardımcısı Joe Stork imzasıyla yayınlanan açıklamada, Yemen yönetiminden Sana'daki gösterilere müdahale sırasında "gereksiz öldürücü güç kullanan güvenlik güçleri hakkında soruşturma açılması" istendi.

Yemen ordusunun barışçıl gösterilere ateş açmasının 2011'deki devrim sırasındaki müdahaleleri hatırlattığını ifade eden Stork, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye "sorumluların yargılanması için derhal adım atması aksi takdirde bu durumun ülke tarihinde kara bir leke olarak kalacağı" uyarısında bulundu.

Stork, Sana'daki ölümlerin Yemen'in baskıcı geçmişinden kopması gerektiğini bir kere daha ortaya koyduğunu belirtti.

Yemen'in başkenti Sana'da hafta içi düzenlenen gösterilerde, Husi grupların Başbakanlık binasına doğru yürümek istemesiyle  emniyet güçlerinin müdahalesi sonucu 7 kişi ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı. Husiler, göstericilerin ölümünden güvenlik güçlerini sorumlu tutarken, ülkedeki yüksek güvenlik komitesi ise Başbakanlık binası çevresinde veya göstericilerin arasında bulunan silahlı kişiler tarafından binanın koruma görevlilerine ve göstericilere ateş açıldığını iddia etmişti. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hrw'dan Yemen'de Göstericilere 'Gereksiz Öldürücü Güç' Kullanıldı Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement