HSYK Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

HSYK Seçimine Doğru

Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Erdem: "Güven veren bir yargı için çok önemli olan bağımsızlık ve tarafsızlık ancak yargının yönetiminde çoğulcu bir yapının kurulmasıyla mümkün olabilir"

04.10.2014 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, güven veren bir yargı için çok önemli olan bağımsızlık ve tarafsızlığın ancak yargının yönetiminde çoğulcu bir yapının kurulmasıyla mümkün olabileceğini belirtti.

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Ekim'deki HSYK seçimi için oy kullanacak hakim ve savcılara çağrıda bulundu.

Seçimlerin yargı için öneminin sıkça tartışıldığına işaret eden Erdem, bu seçim dönemini önceki seçimden farklı kılan durumun farklı dünya görüşlerine sahip meslek mensuplarının mesleklerinin geleceği ve itibarının yükseltilmesi amacıyla bir araya gelmeleri olduğunu ifade etti.

Bunun çok önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Erdem, "Çünkü güven veren bir yargı için çok önemli olan bağımsızlık ve tarafsızlık ancak yargının yönetiminde çoğulcu bir yapının kurulmasıyla mümkün olabilir. Aksi takdirde seçimleri hangi grup kazanırsa kazansın, sonuçta yargı mensuplarının büyük bir kısmının Kurulda temsil edilmeme riski vardır. Bu şekilde oluşan bir Kurulun, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlaması, kendisi bu yönde ne kadar gayret gösterirse göstersin, bu algıyı oluşturması kolay olmayacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Bu nedenle yargıya ilişkin tartışılan sorunların çözümü için HSYK'da mutlaka çoğulcu bir yapının oluşması gerektiğini kaydeden Erdem, "Bu açıdan baktığımızda Yargıda Birlik Platformu'nun ortaya çıkması ve geniş bir katılım sağlayarak süreci bu noktaya kadar taşıması büyük bir önem arz etmektedir. Burada önemli olan, bu gelişmenin öneminin kavranması, kıymetinin bilinmesi ve bu birlikteliği seçimlerde başarıya ulaştırmak için gerekli özenin ve titizliğin herkes tarafından gösterilmesidir" görüşünü paylaştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HSYK Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement