Hububat Ekili Alanlar da Süne Zararlısı Görüldü - Son Dakika
Yerel

Hububat Ekili Alanlar da Süne Zararlısı Görüldü

Hububat Ekili Alanlar da Süne Zararlısı Görüldü

İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından Manyas’ta ki buğday tarlalarında süne kontrolleri yapıldı.

04.06.2016 09:16

İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından Manyas'ta ki buğday tarlalarında süne kontrolleri yapıldı.

Hububat ekili alanlar da yapılan 2016 yılı süne mücadelesi çalışmalarısonucunda Doğancı, Necipköy, Erecek, Darıca, Hacıosman, Hacıyakup, Işıklar Değirmenboğazı, Koçoğlu, Karakabaağaç, Kalfa,Kubaş,Hacı İbrahimpınarı, Yayla, İrşadiye, Çataltepe ve Ören Mahalleleri dışında kalan Manyas Merkez ve diğer mahallelerdeki hububat ekim alanlarında ilaçlı mücadeleyi gerektiren süne yoğunluğu tespit edildiği açıklandı. Manyas Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Alan, konu ile ilgili olarak ilgili muhtarlıklar aracılığı ile çiftçilerin uyarıldığını, verim kaybı ve ekonomik açıdan çiftçilerin zarar görmemesi için ilaçlamaya en kısa sürede başlanarak biran önce tamamlanmasının gerektiğini söyledi. Alan, Manyas genelinde yüzbin dekar alanda buğday ekimi yapıldığını belirtti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hububat Ekili Alanlar da Süne Zararlısı Görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement