Hükümet, MİT Yasa Teklifinde Geri Adım Atıyor - Son Dakika
Güncel

Hükümet, MİT Yasa Teklifinde Geri Adım Atıyor

Beşir Atalay, İstihbarat Koordinasyon Kurulu'nun Başbakan'ın başkanlığında toplanmasına yönelik düzenlemeyi geri çekeceklerini söyledi.

22.02.2014 12:35  Güncelleme: 15:41

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT yasa teklifinin 2. maddesinde yer alan Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu Başkanlığı'na Başbakan'ın getirilmesi düzenlemesinin tekliften çıkarılacağını açıkladı. Atalay, "Teklifin ikinci maddesini geri çekiyoruz. İstihabarat Koordinasyon Kurulu,  Başbakan değil, MİT Müsteşarı Başkanlığı'nda toplanacak" dedi.

"ESKİ YAPISINI KORUYACAĞIZ"

Beşir Atalay MİT Kanunu'ndaki değişiklik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, "İstihbarat Koordinasyon Kurulu  MİT Yasası'nda var. MİT Müsteşarı'nın başkanlığında toplanıyor. Başbakan'ın başkanlığında toplanması çok tartışıldı bunu önerge ile değiştereceğiz, eski yapısını koruyacağız" dedi.

"BÖYLE BİR REFORMA İHTİYAÇ VAR"

MİT'e parlamento denetimi getirme sözü de veren Atalay "Böyle bir reforma ihtiyaç olduğu açıktır. Bu çalışmayı biz getireceğiz Hükümet olarak. Burada bazen şöyle tartışmalar oluyor. Milli irade burasıdır. Sanki siyasetin eli bir yere girince zarar verecek. Siyaset ulvi bir çaba. Milletimize nasıl hizmet veririz diye çalışıyoruz. Ben burada söz veriyorum bu düzenlemeyi çalışıyoruz ve önünüze getireceğiz." şeklinde konuştu.

"CEZALARDA İNDİRİM YAPILACAK"

MİT yasa teklifinde yer alan basın mensuplarıyla ilgili maddede de değişikliğe gideceklerini belirten Atalay "Basın mensuplarına ceza ön gören maddelerde değişikliğe gidiyoruz. Cezalarda indirim yapılacak" dedi.

KOMİSYONDA KAVGA

AK Partili milletvekillerinin basın mensuplarının ve kameraların salondan çıkarılması yönünde not alışverişi iktidarla muhalefeti karşı karşıya getirdi. İlk kavga, kameraların içeride kalmasından çıktı. Tartışmalar sırasında MHP'li Nevzat Korkmaz, AK Partili Bülent Turan'a "Vazo gibi oturuyorsun orada" diye sataşınca Turan "Sensin vazo, saygısız" dedi.

İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, "Saklanacak hiçbir  şey yok. Kameralar çıksa bile basın mensupları burada izliyorlar" dedi.

YENİ YASA TEKLİFİNDE "KURUL BAŞKANI" BAŞBAKAN'DI

Yeni yasa teklifinde, Bakanlıklar ile kamu kurumları arasında koordinasyon sağlanması ve istihbarat çalışmalarının yönetilmesinde görüş oluşturmak için kurulmuş olan Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu'na (MİKK) MİT Müsteşarı yerine Başbakan başkanlık etmesi, Başbakan'ın katılmadığı toplantılara Başbakan'ın uygun göreceği bir bakan başkanlık etmesi öngörülüyordu.  


Hükümet, MİT Yasa Teklifinde Geri Adım Atıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hükümet, MİT Yasa Teklifinde Geri Adım Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • TAŞERON: 11 yıl OLDU EYYYY HÜKÜMET MİT YASASI İT YASASI BİT YASASI TAA ŞEEEE ROOOOOOON YASASINI HALA ÇIKARAMADINIZ 9 2 Yanıtla
  • sefa şahin: BEYLER türkiyenin o kıymetli degerleri kimlere satıldı.ada bank. mng bank. eti bank seka izmir limanı kuşadası limanı türk telekom.aveya super efem tgrt telsim muayene istasyonu.tekeli 292 milyon dolara sattılar alan tekrar kaçamı sattı. 900 milyon dolara peki bu aradaki 608 yüz milyon doları kimlerin cebine girmesin sagladılar..bu ülkede 800 900 milyona çalışan ana kuzuları ay başını sayıklarken.bir gecede kazandırılan milyon dolarlara BAKINIZ bizler daha hala aptalca kimleri savunuyoruz . şimdiye kadar hiç görülmüşmü 7 tane çelik kasa lı evyatak üstüne serilmiş milyon dolarlar. ayakkabı kutusundaki dolarlarülkede ne yasa kaldı ne polis ne savcılar tüm yasayı kendilerine yönelikkendi menfaatlerine. halkın yararına bir yasa varmı??? 7 1 Yanıtla
  • ERKANCAMUR: KADDAFİ ÖLMEDİ ERDOGANIN YASALARI İLE TURKIYEDE YASIYOR DÜNYADA DİKTATORLUKLER BİR BİR YIKILIRKEN 90 SENELİK CUMHURİYET DİKTAYA DOGRU GİDİYOR 7 1 Yanıtla
  • efe: ya bırakın başkan ne derse o ne adalet tanır bunlar ne savcı ne polis hani bi bok oluyormu bi gariban yapsa bilalin yaptıhını ohoooooooooo vay garibana bu ülkede adalet bitmiştir 6 0 Yanıtla
  • bankacı: yeni MİT düzenlemesine göre anayasal güvencesi altına alınmıs butun özel bilgiler bile MİT taleb ettigi zaman verilmek zorundan bankalardan her türlü kişisel bilgiler alınabilecek artık düşük bagış yok senin bankada kaç paran oldugun bilinecek 2 0 Yanıtla

Advertisement