Hürriyet Gazetesine Yapılan Protesto - Son Dakika
Güncel

Hürriyet Gazetesine Yapılan Protesto

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve DİSK Basın-İş Sendikası üyelerinden oluşan heyet, Hürriyet gazetesi çalışanlarını ziyaret etti.

09.09.2015 16:18

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve DİSK Basın-İş Sendikası üyelerinden oluşan heyet, Hürriyet gazetesi çalışanlarını ziyaret etti.

Ziyaret sonrası gazete önünde açıklama yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, Hürriyet'e yönelik protestoyu, "halkın bilgi alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik bir saldırı" olarak niteledi.

Halkın bilgilendirilmesinin istenmediğini öne süren Olcayto, "Hürriyet'e yapılan çok üzücü ve bizim lanetle kınadığımız bir saldırıdır" dedi.

TGS Genel Başkanı ve Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Sözcüsü Uğur Güç de gazetecilerin uzun süredir baskı altında olduğunu savundu.

Güç, siyasilerin söylemlerinde daha hassas olması gerektiğini ifade ederek, "İki gündür Hürriyet'e saldırı gerçekleştiriliyor. Biz meslek örgütleri olarak bu saldırıları kınıyor ve sorumluların yargı önünde hesap vermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar da Hürriyet'e yapılan protestoları kınadığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hürriyet Gazetesine Yapılan Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement