Hüyük'ün Tek Kadın Muhtarı - Son Dakika
Yerel

Hüyük'ün Tek Kadın Muhtarı

İmrenler Mahallesi Muhtarı Açıkbaş, "Benim amacım; göz boyayıcı değil kalıcı hizmetler yapabilmek" dedi.

10.04.2014 17:02  Güncelleme: 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hüyük ilçesinin tek kadın muhtarı Fadime Açıkbaş, "Benim amacım; göz boyayıcı değil kalıcı hizmetler yapabilmek" dedi. Mahalli İdareler Seçimleri'nde 374 oyla İmrenler Mahallesi Muhtarı seçilen Açıkbaş (41), Hüyük ilçesinin seçilen tek kadın mahalle muhtarı oldu.

Yeni dönemde, belde merkezi iken mahalleye dönüşen İmrenler'de yapılan seçimde, 7 erkek rakip adayla yarışan Açıkbaş, en yakın rakibinin 196 oy önünde muhtarlığı kazandı.

Beyşehir İlçe Seçim Müdürlüğü'nden mazbatasını teslim alarak göreve başlayan Açıkbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, halka hizmet etmeyi sevdiğini, gelen teşvik ve destekler nedeniyle bir kadın olarak muhtarlığa aday olduğunu söyledi. Hüyük ilçesinde seçilen tek kadın mahalle muhtarı olduğunu vurgulayan Açıkbaş, "İnşallah halkımız için bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız. Hiçbir kişi ayrımı yapmadan, Allah'ın izniyle görevimizi başarıyla yapacağız. İlk hedefim, mahallemde altyapı hizmetine başlamak. Ardından, mahallemizde yazın nüfus çok artıyor. En az 500 kişi kapasiteli park yapmayı hedefliyorum. Benim amacım; göz boyayıcı değil kalıcı hizmetler yapabilmek" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hüyük'ün Tek Kadın Muhtarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement