Huzurevinde Kitap Okuma Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Huzurevinde Kitap Okuma Kampanyası

Yozgat'ta huzurevi sakinleri, başlatılan uygulamayla hafta içi her gün 2 saat kitap okuyor.

28.01.2015 14:57  Güncelleme: 10:38

Yozgat'ta huzurevi sakinleri başlatılan uygulamayla hafta içi her gün 2 saat kitap okuyor Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Alparslan Türkeş Huzurevinde kalan yaşlılar, boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendiriyor.Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, huzurevinde kitap okuma kampanyası başlattıklarını söyledi.

Yaz aylarında huzurevindeki hobi bahçelerinde vakit geçiren yaşlıların, kış günlerinde ise gerek yeni şeyler öğrenebilmek, gerekse bilgilerini tazelemek için kitap okuduğunu anlatan Yücel, "Huzurevinde kalan yaşlılarımızın oldukça fazla zamanı var. Bu boş zamanlarının bir kısmını kitap okuyarak değerlendirmelerini istedik. Bu şekilde hem öğrenmelerini, hem de vakitlerini değerlendirmelerini sağladık" diye konuştu.

Huzurevinde kalanlara en iyi hizmeti verebilmek için yoğun çaba gösterdiklerini kaydeden Yücel, "Kitaplığımızda dini, tarihi ağırlıklı, kendi kültür değerlerimizi anlatan kitaplarımız var. Bu kitaplardan yararlanmaya çalışıyorlar. Bilgilerine bilgi katmak için gayret gösteriyorlar. Huzurevinde kalan yaşlılarımız istedikleri zaman kitaplıktan istedikleri kitabı alıp okuyabiliyor. Ama biz özellikle böyle bir kampanya yapmak için toplu olarak hafta içi her gün öğle yemeğinden sonra 1 saat, akşamüzeri yine 1 saat kitap okuyor ve zamanlarını değerlendiriyorlar. Başlatmış olduğumuz bu uygulamanın diğer huzurevlerine de örnek olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Huzurevi sakinleri yaşlılar da kitap okumanın faydalarına işaret ederek, kampanyayı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Huzurevinde Kitap Okuma Kampanyası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Huzurevinde Kitap Okuma Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement