İbicioğlu: "Gazze'deki uygulamalar, İsrail için de zor bir hayat ortaya koyacaktır" - - Son Dakika
Güncel

İbicioğlu: "Gazze'deki uygulamalar, İsrail için de zor bir hayat ortaya koyacaktır" -

İbicioğlu: "Gazze\'deki uygulamalar, İsrail için de zor bir hayat ortaya koyacaktır" -

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicoğlu, Gazze'deki uygulamaların ilerleyen aşamalarda İsrail için de yaşanması zor bir hayat ortaya koyacağını bildirdi.

22.07.2014 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicoğlu, Gazze'deki uygulamaların ilerleyen aşamalarda İsrail için de yaşanması zor bir hayat ortaya koyacağını bildirdi.

İbicioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın buhranlı bir dönemden geçtiğini, bunun en çok Ortadoğu'da hissedildiğini söyledi. Bölgenin her yerinde kan ve gözyaşı olduğunu anlatan İbicioğlu, yıllardır birlikte yaşayanların, bugün birbirlerine yok edilmesi gereken unsurlar gibi gördüklerini kaydetti.

Dünya tarihinde kan donduran olaylar yaşandığını ancak Gazze'de yaşananların daha acı verici olduğunu vurgulayan İbicioğlu, Gazze'deki ölümlere karşı insanlık vicdanının sustuğunu ifade etti.

Gazze'de çocukların, sivillerin hunharca öldürülmesinin tüm dünyaya insanlığın bittiğini gösterdiğini dile getiren İbicioğlu, yapılan hiçbir zulmün ilelebet sürmeyeceğine dikkati çekti.

Bugün itibarıyla Gazze'de ölenlerin sayısının 586'ya ulaştığına işaret eden İbicioğlu, Üniversitelerarası Kurul olarak İsrail'i, ölümler nedeniyle kınadıklarını bildirdi.

Gazze'nin, Filistin'in ve bütün dünyada zulüm gören milletlerin sonunda galip geleceklerine inandıklarını belirten İbicioğlu, şöyle konuştu:

"Ölen insanlar ebediyete intikal ediyor. Öldüren insanlar, kendileri ve gelecek nesiller açısından hiç de iyi olmayan bir miras bırakmış oluyor. Bu da yeni öfkeler, kin ve kan davaları demektir. Dünya, Kudüs'ün mahzun haline suskun, Gazze'nin haline suskun, Ortadoğu'da demokratik teamüllere uymayan uygulamalara suskun. Gazze'de çocuklar öldürülürken, insanlar yıllardır yaşadıkları yerden bir bir atılırken, dünyanın sivili toplum kuruluşlarından, medeniyeti taşıyan uluslardan ve vicdanlardan güçlü ses çıkmıyor."

"Gazze'deki uygulamalar, ilerleyen aşamalarda İsrail için de yaşanması zor olan bir hayat ortaya koyacaktır" diyen İbicioğlu, "Gazze'deki insanlık dışı uygulamaların, çocuk öldürmelerin, insanları kendi toprağında tutsak etmenin bir an önce bitmesi gerekiyor. Bununla ilgili de üniversiteler olarak daha önce bir bildiri yayınladık ve buradaki topyekun haksızlıkları kınadığımızı ilan ettik" ifadesini kullandı.

-ÜAK Başkanı Prof. Dr. İbicioğlu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İbicioğlu: 'Gazze'deki uygulamalar, İsrail için de zor bir hayat ortaya koyacaktır' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement