İFK'da 50. Yılın İlk Ders Zili Çaldı - Son Dakika
Güncel

İFK'da 50. Yılın İlk Ders Zili Çaldı

İzmir Özel Fatih Koleji'nin 50 yaşına gireceği 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı Törenle Başladı. 50. Yılın ilk ders zili çaldı, öğrenciler ve öğretmenler heyecan içinde ilk derslerine girdi.

15.09.2014 16:48

Okul Bahçesinde düzenlenen törene Genel Müdür Ali Rıza Doğanata, Okul Müdürleri Ayşegül Sabuncu, Muzaffer Özkan, müdür yardımcıları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan törende ilk söz alan Ali Rıza Doğanata eğitimin önemine değindi. Atatürk'ün "Eğitimdir ki, bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terk eder." sözüyle konuşmasına başlayan Doğanata, "Eğitime önem vermeyen milletler askeri başarılar elde etseler bile kalıcı olmamışlardır. Tarihte sadece bir kaç satır, fethettiği ülkeler kadar yer tutabilmişlerdir. Bizim ecdadımız, milletimiz büyük medeniyetlere imza atmıştır… Çok çalışmamız durumunda asrın medeniyet seviyesinin üzerine ulaşacağız ki, Atatürk bunu hedef göstermiştir." dedi. 2015 de Fatih Koleji'nin yarım asrı tamamlayacağını ve bunun bir eğitim kurumu için çok önemli olduğunu kaydeden Ali Rıza Doğanata konuşmasında, eğitim duayeni babası merhum Necdet Doğanata'yı da saygıyla ve minnetle andı. "Kurumlarımızın temelinde millet sevgisi, insan sevgisi, ülke sevgisi azim inanç ve fedakarlık var, hoşgörü var" diyen Ali Rıza Doğanata, bu değerlere sahip çıkıldıkça daha iyi yerlere gelineceğiniz kaydetti. Doğanata son olarak, eğitim kurumlarının başarılarından bahsetti. Ulusal TÜBİTAK, uluslararası proje yarışmalarında, spordan sanata geçtiğimiz yıl çok büyük başarılar elde ettiklerini belirterek, başarılarda emeği olanları tebrik etti. Çalışmanın önemini de vurgulayan Doğanata, "Öğrencilerimiz şunu bilmeli, her biri çok büyük başarılara ulaşabilir, ancak bunu önce hayal edip, sonra inanıp, sonra da buna göre çalışmak lazım. dehanın yüzde sekseni çalışmaktır. Bu kesin bir bilgidir, çalışmadan başarıya ulaşılmaz. İnsanın doğuştan gelen dehası sadece yüzde on beşi, yirmisidir, yüzde sekseni ise çalışmaktır" sözleriyle yeni dönemde başarılar diledi.

Ardından söz alan okul müdürlerimiz Muzaffer Özkan ve Ayşegül Sabuncu yeni dönemde öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

Geçen yıl okulumuzdan mezun olan ve bu dönem hukuk eğitimine devam edecek olan Berk Özşenoğulları konuşmasına merhum kurucu temsilcimiz Necdet Doğanata'yı anarak başladı. Öğretmenlerine teşekkür eden Özşenoğulları, bir mezun olarak öğrenci arkadaşlarına tavsiyelerde bulundu. Sosyal faaliyetlere katılmanın önemine değinen Berk Özşenoğulları 12. Sınıf öğrencilerine de "Tüm sene boyunca yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı günü düşünerek hareket edin." tavsiyesinde bulundu.
Törende ayrıca ilkokul öğrencilerimizden Yağmur Aksakal ve Toprak Göker "İlköğretim haftası" adlı şiirler okudular.
Ders zilinin ardından öğretmen ve öğrencilerimiz heyecanla 2014-2015 döneminin ilk dersine girdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İFK'da 50. Yılın İlk Ders Zili Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement