Iğdır'da Belediye Meclisinde Türkçe, Azerice ve Kürtçe Yeni Yıl Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Belediye Meclisinde Türkçe, Azerice ve Kürtçe Yeni Yıl Kutlaması

Iğdır\'da Belediye Meclisinde Türkçe, Azerice ve Kürtçe Yeni Yıl Kutlaması

Iğdır Belediye Meclisi'nin toplantısında yeni yıl kutlaması Türkçe, Azerice ve Kürtçe dillerinde yapıldı.

05.01.2015 19:28

Iğdır Belediye Meclisi'nin toplantısında yeni yıl kutlaması Türkçe, Azerice ve Kürtçe dillerinde yapıldı.

Belediye meclisinin 2015'teki ilk toplantısını yöneten Belediye Başkanı DBP'li Murat Yikit Türkçe olarak meclis üyelerinin yeni yılını kutladı ve 2015'in barış getireceğini ümit ettiğini bildirdi. Murat Yikit bugün yapılan toplantıda "Çok şükür bir kavgamız yoktur. Ama sistemle bir kavgamız var. Halkların hiçbir zaman birbiriyle kavgası olmaz. Ama sistemsel anlamda çok ciddi sıkıntılarımız vardır. Demokratik özerklik bizleri ürkütmemelidir. Çünkü özerklik kavramı denince insanlarda böyle bir ayrışma, bölüşme ve birbirlerinden kopma gibi çağrışımlar uyandırıyor. Ama kesinlikle öyle bir şey yoktur. Tam tersine Türkiye ve Ortadoğu gibi coğrafyalarda yaşayan toplumların birbirleriyle daha iyi kaynaşabilmesi ve birbirlerini kültürel, ekonomi, siyasal anlamda kabul etmeleri için demokratik özerklik bir zorunluluk taşıyor" diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Şaziye Önder de yaptığı konuşmada, "Her yıl bizi savaşlar, kavgalar ve sıkıntılar karşılıyor. Umut ederiz ki 2015 yılında bütün bu savaşlar son bulur. Herkes için ezilen ve ezen için daha adil bir dünya olmasını diliyorum. Kendi dilimde yeni yılınızı kutlamak istiyorum. 'Sersala we piroz be' diyorum. Azerice bilsem o dille de sizin yeni yılınızı kutlardım. Ama isterim ki bu mecliste bir kişi de Azerice yeni yılı kutlasın. Hepinize tekrardan hoş geldiniz diyorum" dedi.

Bunun üzerine 12'si MHP'li 13'ü DBP'li 25 üyenin görev yaptığı mecliste MHP'li Ayhan Eroğlu da Azerice "Teze yılımız heyirli olsun" diyerek üyelerin yeni yılını kutladı. Kutlamaların ardından meclisin gündem maddeleri görüşüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır'da Belediye Meclisinde Türkçe, Azerice ve Kürtçe Yeni Yıl Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement