İhh, Bangladeş'teki Arakan Mülteci Kamplarına Kurban Dağıttı - Son Dakika
Güncel

İhh, Bangladeş'teki Arakan Mülteci Kamplarına Kurban Dağıttı

Vakıf görevlileri, Kurban Bayramı dolayısıyla yardım organizasyonu gerçekleştirdi.

06.10.2014 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHH İnsani Yardım Vakfı, Bangladeş'in  Cox's Bazar kentindeki Arakanlı Mültecilerin yaşadığı kamplara kurban eti dağıttı.

Vakıf görevlileri, Kurban Bayramı dolayısıyla Cox's Bazar şehrinde yardım organizasyonu gerçekleştirdi. Myanmar'daki şiddet  olaylarından kaçarak Bangladeş'teki mülteci kamplarına sığınan aileleri ziyaret eden görevliler, kurban paketlerini ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

İHH görevlileri Cox's Bazar şehrindeki Kutupalang kampındaki mescitte mültecilerle birlikte kıldıkları bayram namazının ardından bağışlanan kurbanlıkların kesileceği alana geçtiler.

Görevliler günler öncesinde hazırlıkları tamamlan alanda kesim işlemini gerçekleştiren kasaplara eşlik etti. Buraya toplanan çocuklarla tek tek ilgilenen İHH görevlileri çocuklara bayramlık şeker ve balon vererek onlarla çeşitli oyunlar oynadı.

Kesim işleminin tamamlanmasının ardından poşetlenen etleri Kutupalang kampında mültecilere dağıtan görevliler buradaki ailelerle de bayramlaştı.

Kesim alanında AA muhabirine açıklama yapan İHH ekibinin sorumlusu Talha Keskin,  hayırseverlerin kendilerine verdiği  kurban vekaletlerini  bölgedeki  zorlu şartlara rağmen sorunsuz bir şekilde yerine getirdiklerini söyledi.

Kurban etlerinin tek tek steril bir şekilde  poşetlendiğini ve  ihtiyaç sahiplerine kapı kapı dolaşılarak dağıtıldığını belirten Keskin, "Kutupalang Mülteci Kampında 47 büyükbaş hayvan kesildi. Bunların dağıtımı yapıldı. Ardından Teknaf Mülteci Kampında kurbanlıklar kesildi ve buradaki mültecilere dağıtıldı. Arakanlı mültecilerin yanı sıra Bangladeşli ihtiyaç sahipleri için de çeşitli köylerde 30 büyükbaş hayvan kesilerek dağıtıldı. Allah hayırseverlerin bağışlarını kabul etsin" diye konuştu.

-Sadaka Taşı Derneği

Sadaka Taşı Derneği de Arakanlı Mültecilerin yaşadığı kamplara kurban eti dağıttı.

Dernek Yöneticisi Cihad Terzioğlu ve beraberindeki dernek gönüllüsü Ekrem Doğan ile  Kutupalang Mülteci Kampında kurbanlıkların kesim ve dağıtımını yaptı. Terzioğlu,  yaptığı açıklamada, 22 ülkede kurban kesim ve dağıtımının yapıldığını söyledi.

Terzioğlu, kurbanın ümmet arsında bir köprü olduğunu ifade ederek, "Kutupalang Mülteci Kampında 400 hisse için kurban kesildi. Arakan'da yapılan zulmü yakından takip ediyoruz. Türkiye'nin dörtbir yanından tüm mazlum coğrafyalar için verilen vekaletleri büyük bir titizlikle yerine getirmeye gayret ediyoruz" dedi. - Bangladeş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhh, Bangladeş'teki Arakan Mülteci Kamplarına Kurban Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement