İhracata Yönelik Devlet Destekleri Değerlendirme Komitesi Kuruldu - Son Dakika
Güncel

İhracata Yönelik Devlet Destekleri Değerlendirme Komitesi Kuruldu

Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu'nun "İhracata Yönelik Devlet Destekleri Değerlendirme Komitesi Kurulmasına Dair Kararı" Resmi Gazete'de yayınlandı.

16.08.2014 14:53

Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu'nun "İhracata Yönelik Devlet Destekleri Değerlendirme Komitesi Kurulmasına Dair Kararı" Resmi Gazete'de yayınlandı.

Buna göre ihracata yönelik yeni devlet desteklerine ilişkin genel esasların belirlenmesi ve bu bağlamda; ilgili Kurumlar arasında eşgüdümün arttırılarak karar alma süreçlerinin hızlandırılmasına ve ihracata yönelik devlet desteklerinin; yüksek katma değerli ürün ve hizmetleri önceliklendiren bir anlayış, yatırım-üretim-ihracat-istihdam değer zincirini destekleyen bir yapı, Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmaya değer veren bir yaklaşım ile orta ve yüksek teknolojili ürünlerin yurtdışında tanıtımı ve pazarlanması, ihracatın sürekliliği, pazar çeşitlendirmesi, ihracatçı tabanının genişletilmesi vizyonu çerçevesinde kurgulanmasına yönelik İhracata Yönelik Devlet Destekleri Değerlendirme Komitesi oluşturulacak. Komite, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı, Hazine Müsteşarı, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı, Maliye Bakanlığı Müsteşarı olmak üzere yedi üyeden oluşacak.

Komite yeni alınacak Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu karar taslaklarının değerlendirmesini yapacak, Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) Bütçesinin ödenek ihtiyacını Yıllık Program, Orta Vadeli Program ve Kalkınma Planı çerçevesinde belirleyecek. Komite'nin başkanlığını Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı, sekretaryası ise Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İhracata Yönelik Devlet Destekleri Değerlendirme Komitesi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement