İhsanoğlu, Türk-İş'i ziyaret etti (2) - - Son Dakika
Güncel

İhsanoğlu, Türk-İş'i ziyaret etti (2) -

İhsanoğlu, Türk-İş\'i ziyaret etti (2) -

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Türk-İş'i ziyaret etti.

30.06.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Türk-İş'i ziyaret etti.

İhsanoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindekilerle, konfederasyonun genel merkezinde yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Çok önemli, verimli, samimi bir görüşme yaptıklarını belirten İhsanoğlu, Atalay'a cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili düşüncelerini anlattığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığının Anayasa'nın 104. maddesine göre, "devletin başı" olduğunu, milletin ve cumhuriyetin bütünlüğünü temsil eden, Anayasa'nın uygulanmasını gözeten ve devlet kurumlarının ahenkli bir şekilde sağlayan bir makam olduğunu belirten İhsanoğlu, "Halkın verdiği güçle bu makama gelen cumhurbaşkanının, bütün siyasi taraflara karşı tercih hakkını Meclis'teki dengelere göre fakat aynı zamanda toplumdaki taleplere göre de göz önünde bulundurarak, ahenkli bir şekilde yürüten, toplumu kucaklayan, birliği ve beraberliği temsil eden bir cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz" dedi.

İşçi camiasının meşru taleplerinin, insan hak, hürriyet ve onuruna yakışır bir şekilde ILO'nun standartlarına uygun yürütülmesi gerektiğini vurgulayan İhsanoğlu, işçi camiasının haklı taleplerini dinleyen, onlarla ilgili yasaların çıkması için Meclis'i teşvik eden ve yönlendiren bir cumhurbaşkanının önemli bir rolü olacağını dile getirdi.

Türk-İş'in eski yöneticileriyle hatıraları olduğunu ifade eden İhsanoğlu, görüşlerini çok samimi bir şekilde paylaşan Türk-İş yönetimine teşekkürlerini sundu.

-"Özgür iradesiyle kullansın"

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da cumhurbaşkanlığı adaylığının İhsanoğlu'na hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanın ilk defa seçimle belirleneceğini hatırlatan Atalay, şöyle konuştu:

"Bugün ikinci aday da belli oldu, yarın üçüncü adayı da öğrenmiş olacağız. Ülkemizin de bizim de toplumsal barışa ihtiyacımızın çok olduğu bir dönemdeyiz. Herkes özgür iradesiyle cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa gitsin oyunu kullansın. Özellikle altını çizmek istediğim bir şey var; Oy kullanırken bizim işimize Türkiye'nin dışında kimse karışmasın. Ülke dışındaki herkes kendi işine baksın. Bu ülkedeki vatandaşlar özgür iradeleriyle kimi seviyorlarsa, güveniyorlarsa, kimden daha iyi cumhurbaşkanı olur profilini görüyorlarsa ona oy versin. Biz Türk-İş olarak öyle yapacağız. Ben hocamıza hayırlı olsun diliyorum. Ülkemiz için inşallah hayırlısı olur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhsanoğlu, Türk-İş'i ziyaret etti (2) - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement