İKA Yönetim Kurulu Kilis'te Toplandı - Son Dakika
Yerel

İKA Yönetim Kurulu Kilis'te Toplandı

İpek Yolu Kankınma Ajansı (İKA) Ağustos ayı olağan yönetim kurulu toplantısı Kilis'te gerçekleşti.

12.08.2014 14:52  Güncelleme: 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında Kilis Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, ajansın 2014 yılı 6 aylık ara faaliyet raporu ve 2015 yılı çalışma programı ve bütçesi görüşüldü.

İKA'nın 2014 faaliyetlerinden bahseden Vali Demirtaş, ajansın mali destekler, güdümlü proje destekleri, doğrudan faaliyet destekleri, doğrudan finansman destekleri gibi birçok alanda destek sağladığını söyledi.

Vali Demirtaş, ayrıca bölgenin kurumsal kapasitesinin artırılmasına yönelik faaliyetlerin bundan sonraki süreçte de decem edeceğini kaydetti.

Kalkınma Kurulu üyeleri ile oluşturulan ve bölge için önem arz eden tematik komisyon toplantılarından da bahseden Vali Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bildiğiniz üzere 2014 yılının ilk Kalkınma Kurulu toplantısı 17 Haziran 2014 tarihinde Adıyaman'da gerçekleştirildi. Kalkınma Kurulu'nda 2013 yılı 2'inci Kalkınma Kurulu toplantısı sonuç bildirgesi okunmuş, İKA 2014 ara faaliyet raporu paylaşılıp, komisyon çalışmaları ve kalkınma gündemi hakkında açık oturum gerçekleştirilmiştir. Ayrıca tematik tematik çalışma komisyonlarının çalışmaları hakkında komisyon başkanlarınca sunumlar gerçekleşitirilmiş olup, yapılan sunumlarda bölgelerin sorunları ve kalkınmadaki öncelikleri tartışılmıştır. Devam eden komisyon toplantıları bölgenin önceliklerini belirlemede oldukça faydalı olacaktır. Bundan sonraki süreçte de komisyon toplantılarını daha sürdürülebilir hale getirip, bölge dinamiklerini harekete geçirmek olacaktır."

Toplantıya Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan, Kilis İl Genel Meclis Başkanı Metin Karakuş, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Kilis Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erdal Öndeş ve İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İKA Yönetim Kurulu Kilis'te Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement